Prokuratuur alustas seoses Peterburi Jaani kirikuga kriminaaluurimist

Kadri Ratt
, kadri.ratt@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi Jaani kiriku tornikiivri paigaldamine 7. märtsil 2010.
Peterburi Jaani kiriku tornikiivri paigaldamine 7. märtsil 2010. Foto: Eesti Kontsert

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas riigikontrolli palvel kriminaalmenetlust seoses võimalike seaduserikkumistega Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul selgitab uurimine, kas kedagi on alust kahtlustada kuriteo toimepanemises.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumist.

Riigikontroll tuvastas 2010. aastal kultuuriministeeriumi haldusalas tehtud auditites, et ministeeriumi valitsemisalasse kuuluv Eesti Kontsert on Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel korduvalt rikkunud seadust ning pöördus riigiprokuratuuri.

Riigikontroll tuvastas 2010. aastal kultuuriministeeriumi haldusalas tehtud auditites, et Eesti Kontsert rikkus Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel nii riigieelarve kui ka riigihangete seadust ning ületas riigile kohustusi võttes asutuse põhimäärusest tulenevat pädevust.

Arvestades seaduste rikkumise süsteemsust ja riigile seadusliku aluseta võetud kohustuste ulatust ning lähtudes riigikontrolli seadusest, palus riigikontroll prokuratuuril hinnata, kas Eesti Kontserdi endiste juhtide Aivar Mäe ja Marko Lõhmuse tegevuses seoses Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel tehtud tehingutega esineb kuriteo või väärteo tunnuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles