Margus Allikmaa kandideerib kultuurkapitali juhiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa otsustas kandideerida Eesti Kultuurkapitali (kulka) juhi kohale.

«Minu ametiaeg ERRis ju järgmisel suvel saab otsa ja eks peab elus ette ka mõtlema paar sammu, on ju veel pisut vara pensionile jääda,» ütles Allikmaa BNSile. «Kultuurkapitali vastu mul on huvi olnud selle taasloomisest saati ja ma olen sellega ka natuke seotud varem olnud, nii et see oli see kandideerimise põhjus.»

Allikmaa sõnul ei ole töö ERRis ennast kindlasti ammendama hakanud. «ERRis on tööd väga palju ja see on väga huvitav töö. Ma ei saa seda kuidagi öelda, et see on ennast ammendama hakanud,» sõnas Allikmaa. Tema sõnul on juhi ametiaeg ühel kohal maksimaalselt kümme aastat. «Pärast seda tuleb anda võimalus teistele inimestele,» märkis ta.

Tänavu mai lõpus lükkas Allikmaa ümber kuuldused, nagu kavatseks ta kultuurkapitali uueks juhiks kandideerida. «Ma arvan, et see ei ole üldse uudisväärtusega asi täna. Ja ei saagi olema kunagi,» ütles Allikmaa toona.

Konkursi tähtajaks ehk 9. augustiks laekus kultuurkapitali juhataja ametikohale 24 avaldust, kultuurkapitali nõukogu valib nende seast välja kuni viis kandidaati, kes kutsutakse 22. augustil toimuvale vestlusvoorule.

Kultuurkapitali praegune juht Olavi Laido kinnitas augusti alguses BNSile, et otsustas kandideerida ka teiseks ametiajaks.

Uus kultuurkapitali juhataja alustab tööd 1. novembril. Laido ametiaeg saab läbi oktoobri lõpus.

Allikmaal lõpeb ERRi juhi ametiaeg järgmisel aastal 31. mail. Kui Allikmaa peaks saama kultuurkapitali uueks juhatajaks, kuulutab rahvusringhäälingu nõukogu juhi konkursi varem välja. Tõenäoliselt siis septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles