Galerii: metalli ja mürtsu - legendaarne Udo Dirkschneider andis vallimäel raju kontserdi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, Eesti taasiseseisvumispäeval, esines oma kontserdituuri raames Rakvere laululaval legendaarne Saksa metal-bändi Accept asutajaliige Udo Dirkschneider. Virumaa Meeskooriga kahasse lauldud kontserdi iseloomustamiseks kasutasid tulihingelised fännid kiidusõnu.

Accepti endine solist Udo Dirkschneider esines koos oma uue bändiga, ent nime all Dirkschneider ning esitusele tulid eranditult kõik tema legendaarse bändi Accept lood, mida muusik on lubanud esitada viimaseid kordi.

Kontserdi korraldaja Tarmo Tänavotsa sõnul oli bändi esinemine fantastiline, kuid inimesi oleks võinud kontserdil kõvasti rohkem olla. „Oleks võinud paremini minna. Tänase seisuga oli 700külastajat,“ ütles Tänavaots.

Korraldaja sõnul kohapeal intsidente ei olnud, küll aga oli probleeme nendega, kes tahtsid kontserdile piletita sisse pääseda. „Inimeste suhtumine jätab soovida. Mina tulen, tahan ja teen – see, et on pilet, kedagi ei morjenda. Pressitakse maksmata sisse,“ rääkis Tänavaots, kes arvas, et ilmselt ta enam selliseid kontserte ei korralda.

„Tahtsin proovida Eestisse bändi tuua, kuid kulud on kordi suuremad. Inimesi huvitab nö. tabletimuusika või retro, metal-rockiga kontserte on väheseks jäänud, kuulajaskond on ikkagi suhteliselt piiratud,“ arutles Tänavaots, kes on ka romuralli üks korraldajatest. „Romurallilt on korraldada kordi lihtsam ja endaga tuleb välja isegi siis, kui vihma sajab. Eilsel kontserdil oli ilm suurepärane, kuid midagi roosilist korraldaja jaoks ei olnud. Viriseti hinna üle, kuid jällegi see sõltub korraldamise kuludest,“ tähendas Tänavaots.

Dirkschneider tuuritab lisaks Rakverele ka Venemaal ja uuel aastal annab kontserdi Kanadas ja USAs. Ta soovib tuuri kaudu Accepti loominguga hüvasti jätta.

Metal’i-ikoon Udo Dirkschneider kerkis esiplaanile juba 1970. aastate alguses, kui tema eestvedamisel loodi legendaarne Saksa grupeering Accept. Kõrgaegadel skandaaliga lahkunud Udo ei jätnud heavy-metal’i fänne, vaid lõi stiililt sarnase, kuid siiski täiesti uue bändi – U.D.O.

Legendaarse Udo Dirkschneideri suurimaid ekspordiartikleid on olnud just tema hääl – mida võib kuulda tema hittlugudes “Princess of the Dawn”, “Balls to the Wall” ja “Metal-Heart”.

Kokku on Udo Dirkschneider üllitanud 15 stuudioalbumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles