Tallinnas algavad täna Hiina uusaasta pidustused

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina uue aasta pidustuste ajaks toodi Vabaduse väljakule jääskulptuurid.
Hiina uue aasta pidustuste ajaks toodi Vabaduse väljakule jääskulptuurid. Foto: Mihkel Maripuu

Täna algavad Tallinnas Vabaduse väljakul Hiina uusaasta pidustused, mis kulmineeruvad laupäeval, kui Vabaduse väljakul näeb draakonitantsu ja traditsioonilist Hiina ooperit.


Hiina uusaasta tähistamine Tallinnas on Pekingi ja Tallinna linnavalitsuste pikema koostöö vili, mis arendab kahe linna vahelist kultuurilist koostööd, teatas Raepress.

Hiina uusaasta saabumist on Tallinnas tähistatud ka varem. Tänu kultuuripealinna aastale kestavad pidustused tänavu mitu päeva.

Täna kell 18 avatakse Vabaduse väljakul jääskulptuuride näitus koos video- ja valgusinstallatsiooniga. Idamaade kalendri aastatsüklist inspireeritud taieseid esitlevad Vabaduse väljakul skulptorid Koreast, Mehhikost, Soomest, Leedust, Venemaalt ja Eestist. Kavas on ka tuletantsijate esinemine ning õhtu lõpetab suurejooneline ilutulestik.

Laupäeval, 5. veebruaril kella 17–19 näeb Vabaduse väljakul draakonitantsu, Peking Opera Fenglei trupp esitab traditsioonilist Hiina ooperit, üles astuvad Hiina akrobaadid ja sündmus kulmineerub suurejooneline Hiina ilutulestikuga.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja Hiina Suursaadik Huang Zhongpo peavad kõnet, väljakul avatakse toitlustustelk, Hiina suveniiride lett ja Vabaduse väljaku tunnelis eksponeeritakse Hiina uusaasta temaatilist fotonäitust. Klubis Rockstars annab 5. veebruaril kontserdi Hiina punkbänd The Subs.

3. veebruaril 2011 algab Hiina kalendri järgi Valge Kassi (Jänese) aasta. Kogu 12-aastase Hiina kalendri tsükli järgi loetakse Kassi aastat üheks edukamaks, ta toob kaasa rahu ja edu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles