Raadio 2 kostitab kuulajaid mitme uue saatega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018
Igor Maasik 19.09.1961 – 01.05.2018 Foto: Arne Holm/ERR

Alates sellest nädalast kostitab Raadio 2 kuulajaid mitme värske saatega ning teemade ampluaa on lai.

Esmaspäevast neljapäevani kell 00.00 on eetris saade «Boheemia TV». See on kultuurisari, kuhu DJ ja kunstnik Tarrvi Laamann kutsub külla visuaalkunstnikke ning poeete. See on kunsti, loovuse ja sõna vägi. Saadetesse on tulemas Toomas Alanurme ja Steven Vihalem, Kristi Ockba ja Martin Saar, Qba ja Macey Muse, Steve Vanoni ja Laurentsius, Leonhard Lapin ja Jasper Zoova, Tõnu Talve, Anonymous Boh jpt.

Pühapäeviti kell 10 on eetris «Bella pühapäevakool». Eksõpetaja Bella pühib tolmust puhtaks oma vanad konspektid ja õpikud, et sealt läbi peene sõela valitud tarkuseterad lõbusal, ent samas õpetlikul viisil saateks vormida. Õppekavas on peale keemia kindlasti ka teised distsipliinid ning vahetunde sisustab asjakohane muusika.

Pühapäeviti kell 16 jõuab eetrisse «Reispass». See on reisisaade, kus rännatakse mööda lähedasi ja kaugeid paiku, kombitakse maailma eri meeltega, nuusutatakse Päris Elu Hõngu ning räägitakse teadlikumast reisimisest. Lisaks saatekülalistele ning mõtterännakutele mööda eksootilisi maid võetakse fookusesse ka erinevad reisimise viisid ning reisimisega seotud praktilised küsimused. Keskmes on inimene ja tänapäev, elu siin ja praegu. Saadet juhib Ivo Tšetõrkin, kes on isegi pealaest jalatallani reisimisega seotud.

Pühapäeviti kell 17 on eetris «Kinovärgiga mandariin». Saade toob kuulajateni värskeimad muljed kinosaalide pimedusest ja filmimaailma telgitagustest. Vabakutselised filmikriitikud Andrei Liimets, Emilie Toomela, Maarja Hindoalla ja Ralf Sauter pressivad igal nädalal mahlaks nii Hollywoodi kassahitid kui ka kodumaise kino viljad, muu maailma filmikunstist rääkimata. Jutuks tulevad nii erilinastused, festivalid ja retrospektiivid ning nende sekka nopped kinoajaloo varasalvest.

Hoia silma peal ka Raadio 2 teistel saadetel, sest nii mõnegi Sinu lemmiku eetriaeg võib olla muutunud. Raadio 2 koduleht koos saatekavaga siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles