Margus Saar hakkab ETVs juhtima uut saadet

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi vastuvõtt roosiaias.
ETV uudiste diktor Margus Saar ja tema elukaaslane ETV saate "Ringvaade" juht Grete Lõbu
Presidendi vastuvõtt roosiaias. ETV uudiste diktor Margus Saar ja tema elukaaslane ETV saate "Ringvaade" juht Grete Lõbu Foto: Erlend Štaub

Alates 11. septembrist toob ETV pühapäeviti eetrisse saatesarja "Iseolemine". Need on lood erivajadustega inimestest, kes vaatamata kaasasündinud puudele või ootamatule terviserikkele on otsinud lahendust, kuidas ise hakkama saada ja väärikamalt elada.

Tähelepanu saavad ka töövõimereformi eri vaatenurgad, sellega seotud hirmud ja takistused. Kuulatakse tööandjate ootusi, kuidas suurendada usalduslikku koostööd puuetega inimestega ning milleks on valmis töötukassa.

"Paljuräägitud töövõimereform on saate sünnile küll tõuke andnud, kuid loodan, et esinejate avameelsed jutustused oma valikutest on inspiratsiooniks teistele puuetega inimestele ja annavad avardavat mõtteainet neile vaatajatele, kes püsivate tervisehädadega kimpus ei ole. "Iseolemine" võiks luua omamoodi silla paremaks teineteisemõistmiseks," rääkis Margus Saar.

"Olen rahul, kui suudame saatega suurendada hoolivust neisse, kes vajavad veidi enam märkamist ja tuge," ütles saate toimetaja Iiris Saluri. "See, kui hästi saavad elus hakkama vähenenud töövõimega inimesed, sõltub ju tegelikult suuresti meie, täis võimega töötajate suhtumisest." 

„Sarja idee otsimise käigus kirjutasid meile mitmed puuetega inimesed ja nende probleemidega kursisolijad ning pakkusid välja nii mõnegi seni käsitlemata teema. Saate tegijad on nende ettepanekutega arvestanud," selgitas ETV elusaadete toimetuse juht Ulvi Pihel. 

Igas saates näeb ühe või kahe inimese lugu ja nende püüdlust olla iseseisev igapäevaelus ja tööl. 

Saatejuht on Margus Saar, toimetajad Christel Karits ja Iiris Saluri, produtsent-režissöör Aarne Kraam.

Saatesari "Iseolemine" on ETV eetris sel sügishooajal pühapäeviti kell 11.15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles