Eesti Laul 2017 tuleb suurte muutustega! Laulude esitamise tähtaeg on 1. november

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2016 osalejad
Eesti Laul 2016 osalejad Foto: ERR

Eesti suurim muusikakonkurss Eesti Laul tuleb taas ning tänavu on konkursi tingimustes mitmeid muudatusi. Kui varem said konkursil osaleda vaid Eesti autorid, siis tänavu on võimalus ka välismaistel laululoojatel.

Välismaa autorid tohivad olla laulu kaasautorid juhul, kui vähemalt pooled laulu loojatest on eestlased või Eesti Vabariigi residendid. Sealhulgas ei piisa sellest, kui ainult sõnad on kirjutatud eestlaste poolt. Täna avaldatud reeglite kohaselt peab laulu muusika autorite seas olema kindlasti vähemalt üks eestlane või Eesti resident.

«Avame ukse välismaa autoritele esialgu ettevaatlikult, et meid ei ujutataks üle šabloonse popmuusikaga, millel pole Eestiga mingit seost,» selgitab produtsent Mart Normet. «Piiride avamise mõte seisneb selles, et rikastada meie muusikat, segada verd, tuua sisse uusi ideid, pakkuda meie laulukirjutajatele uusi võimalusi. Märksõnaks on koostöö.»

Normet toob edukate koostöönäidetena välja Liis Lemsalu ja Karl-Erik Taukari värsked hitid, mis on kirjutatud Eesti Laulu Akadeemia raames just nimelt kodu- ning välismaiste autorite ühisloomena.

Üks muusika autor või autorite kollektiiv võib osaleda Eesti Laul 2017 konkursil kuni kolme lauluga. Samuti tohib üks artist esitada eelžüriile kuulamiseks maksimaalselt kolm laulu. Konkursil «Eesti Laul 2017» osalemiseks tuleb laulud tuua hiljemalt 01.11.2016 kell 15.00 telemaja (Gonsiori 27, Tallinn) valvelauda.

Konkursile esitatud laulu pikkus ei tohi olla üle 3 minuti. Laulu sõnad ega muusika ei tohi olla avalikustatud enne 01.09.2016.

Konkursile esitatud laulude hulgast valib žürii välja 20 laulu, mis pääsevad poolfinaalidesse.

«Oleme astunud suure sammu 21. sajandisse – sel aastal me enam CD-plaadil laule ei oota. Aga ikkagi tahame, et muusika füüsiliselt kohale toodaks – sedapuhku mälupulgal,» räägib Normet. «See isiklikult laulu äratoomine on tunnistus sellest, et laulu meeskond on sada protsenti oma loomingu taga. See pole niisama mugav virtuaalne klikkimine ja üleslaadimine, vaid ikka reaalne energiakulu ja ettevõtmine.»

Veel ühe uuendusena ootab Eesti Laulu meeskond mälupulgal ka iga koosseisu liikme ja autor ankeeti, laulusõnu, esitaja fotosid ning lühibiograafiat, kus on välja toodud tema lava- ning televisioonis esinemise kogemus.

Eesti Laulu rahalised auhinnad on lisaks Eesti Rahvusringhäälingule välja pannud ka Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit ning Eesti Fonogrammitootjate Ühing.

«Eesti Laul 2017» poolfinaalid toimuvad 11. ja 18. veebruaril. Konkursi finaal toimub 4. märtsil Saku Suurhallis. Finaalkontserdi kaasprodutsent on teist aastat järjest Saku Suurhall.

«Eesti Laul 2017» finaalkontserdi piletid on juba müügil ja hea hinnaga saadaval Piletilevis.

Eesti Laulu partnerid on Eesti Meedia, Tallink, Sportland ja Meeskond Security.

Eesti Laulu täismahus reglemendi ja osalemiseks vajalikud ankeedid leiad Eesti Laulu ametlikult koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles