Tartu multikultuurimaja Genialistide Klubi tähistab sel nädalal 10. sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu multikultuurimaja Genialistide Klubi
Tartu multikultuurimaja Genialistide Klubi Foto: Kristiina Põllu/ Triin Pungits

15. septembriks on kokku kutsutud Genialistide tribüütbänd, milles laulavad Mikk Tammepõld, Fredy Schmidt, Ingrid Rabi ja Musta Kasti näitlejad; samal õhtul mängivad alumises saalis plaate Tartu Uue Teatri näitleja Katrin Pärn ja Genialistide Klubi kauaaegsed kaasteelised.

Reedel leeb pidu neljas ruumis: ülemise saali täidavad helidega ansamblid Uus Energia, Karl Petti Band ja Leedu post-jazz’i lipulaev Sheep Got Waxed; baari kütab kuumaks Marco Tasase live; all lounge’is keerutavad plaate Genialistide Klubi endised programmijuhid Rein Soesoo, Ahto Külvet ja Madis Ligema, plaadipoe Psühhoteek üks omanikke Andreas McKeough, Kink Konki kunagine programmi- ning 2009. aastal Genialistides tegutsenud plaadipoe Fonofon juht Robert Kähr ja Maailmamustrite DJ-d Smaddy ning Daysleeper. Kolmele peopäevale paneb punkti Eesti suurim heterosõbralik homopidu VikerGen.

«Mul on ülimalt hea meel, et suudame nende kolme päeva jooksul kaasata palju Genialistide Klubi kaasteelisi nii tänapäevast kui ka varasemaist aastaist. Eriti tore oli kuulda, et neljapäeval on oodata 80-100% ulatuses ka ansambli Genialistid vanu liikmeid, kes on tegelikult ju kogu sellele klubi ettevõtmisele aluse pannud. Ja loodetavasti saab neilgi GenKlubis neljapäeval üsna põnev olema – kuigi Genialistid andsid oma viimase kontserdi Genialistide Klubi avapeol 10 aastat tagasi, ei ole meie praeguses majas (Magasini 5) keegi kunagi Genialistide lugusid elavas esituses ette kandnud. Aga ka reedestel DJ-del – Madis Ligemal, Rein Soesool, Ahto Külvetil, Martin Ojal, Smaddyl, Andreas McKeoughil ja Robert Kähril - on väga suur roll Genialistide Klubi kujunemis- ja olemisloos. Reedel toome majja veel ka 2014. aasta Vilnius Jazz Young Poweril grand prix võitnud post-jazz kollektiivi Sheep Got Waxed, et jätkata uuendusliku live-muusika tutvustamist ning paljutõotava Karl Petti Bandi, mille liikmeist (Argo Vals, Indrek Mällo, Karl Petti, Kirke Karja ja Hans Kurvits) on kõigil Tartuga väga lähedane suhe. Öökontsertidele paneb reedel punkti Uue Energia, kelle liikmete arv resoneerib hästi klubi vanusega. Baariruumi täidab energiaga Marco Tasane ja suitsuruumis on võimalik lisaks suitsule saada hais ninna Tartu kohutavamaist peost nimega Halb Pidu. Sünnipäevanädalale paneb punkti Genialistide Klubi populaarseim klubisari Vikerruum,» kommenteerib Genialistide Klubi eelseisvat nädalavahetust programmijuht Henri Roosipõld.

Genialistide Klubi sünnipäevanädalal jõuavad lisaks kolmele peole multikultuurimajja esmaspäeval Comedy Estonia, teisipäeval ja kolmapäeval Tartu väitlusklubi, ESN ning Jaapani kuu filmiõhtud. Neljapäeval avab hooaja Genialistide Klubis tegutsev teater Must Kast lavastusega «Avameelselt arvamisest».

Artikli Genialistide Klubi sünniloo kohta leiad Rada7-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles