Selgusid Eesti Disainiauhindade peaauhinna nominendid

Kirke Ert
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud Kooli firmagraafika.
Avatud Kooli firmagraafika. Foto: Velvet

Eesti Disainiauhindade peaauhinnale – elumuutev tark lahendus või teenus kandideerivad Avatud kool, Metsaühistu ja matusebüroo Memoris. 

Proeksperdi, Eesti Disainikeskuse ja Kultuuriministeeriumi esindajatest koosnev žürii hindas graafilise, veebi ja teenusedisaini töid eesmärgiga tõsta esile disain, mis kõige enam meie elu positiivselt muudab.

Disainikeskuse juhi Jane Oblikase sõnul otsiti disaini, mis on esile kutsunud positiivse muutuse ühiskonnas või meie käitumises ning mis muudab tehnoloogia, lahenduse, toote, teenuse või keskkonna inimlikuks ja arvestab inimeste tegelike vajadustega. «Hindamise juures pidasime oluliseks, et oleksid kindlad tõendid, et teenuse lõppkasutajad on disainiprotsessi kaasatud ja nende vajadusi uuritud ning lahendusi teenuse kasutajatel prototüübitud,» lisas ta.

Elumuutva targa lahenduse/teenuse ja kõigi teiste kategooriate laureaadid kuulutatakse välja pidulikul auhinnagalal 16. septembril kell 20.00 Kultuurikatlas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles