Rüvetamist talunud mälestuskivi jääb Kohila valda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theodor Altermanni mälestusmärk rüvetatuna ja siltidega piiratuna.
Theodor Altermanni mälestusmärk rüvetatuna ja siltidega piiratuna. Foto: Raigo Pajula

Estonia teatri asutaja Theodor Altermanni Rapla- ja Harjumaa piiril tee äärde jääv mälestuskivi, millele juurdepääsu on maaomanik vahepeal tõkestanud, jääb põhimõttelise kokkuleppe kohaselt Kohila valda.

Põhimõtteline kokkulepe on vallal lähedaloleva teise maaomanikuga, ütles Rahvusooperi Estonia avalike suhete juht Ülla Veerg Õhtulehele.

Tema sõnul räägitakse hetkel läbi veel tingimuste üle.

Läbirääkimistega tegeleva Kohila valla avalike suhete nõunik Eeva Kumberg ütles aga Postimees.ee’le, et Rootsis elav maaomanik vajab mõtlemisaega ning tema vastust valla ettepanekute kohta ei ole veel tulnud.

«Väga loodan, et oktoobri lõpuga saab midagi selgeks,» lisas Kumberg.

Meedias on varem kirjutatud, et mälestuskivi on pidanud pärast taasavamist 2006. aastal kogema isevärki protesti - küll on seda värviga soditud, küll tähistatud ligipääsu keelavate siltidega ning tänavu kevadel vedas keegi mälestuskivi ette kaks suurt langetatud puud.

Oletamisi on ümberkaudsed seostanud kivi vastu suunatud aktsioone maaomanikuga.


Loe lisa!

Altermanni mälestuskivi tekitab jätkuvalt pingeid

Altermanni kivi seisab valel kinnistul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles