Eesti Kultuuri Koda otsib aasta kultuuriteo kandidaate

Egge Kulbok-Lattik
, Eesti Kultuuri Koja eestseisuse liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015. aastal valiti «Kultuuri Tegu 2015» laureaadiks Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri üliõpilaste puidust metsakõlakodade projekt «Ruup», idee autoriks oli Birgit Õigus (pildil).
2015. aastal valiti «Kultuuri Tegu 2015» laureaadiks Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri üliõpilaste puidust metsakõlakodade projekt «Ruup», idee autoriks oli Birgit Õigus (pildil). Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Kultuuri Koda ootab juba kolmandat korda aasta kultuuriteo kandidaate.

Kandidaate võivad esitada kõik Eesti Vabariigi kodanikud. Kõikide esitatud kandidaatide hulgast valib Kultuuri Koja eestseisus viis nominenti, kelle hulgast Kultuuri Teo auhinna saaja selgub kogu Eesti Kultuuri Koja liikmeskonna hääletamise teel.

Sea oma kandidaat üles!

Lisainfo: http://www.kultuurikoda.eu/content/kultuuri-tegu-2016-auhinnakonkurssootame-kandidaate-16-oktoobrini

Auhinna «Kultuuri Tegu 2016» üleandmine toimub Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsil «Kultuur, haridus ja Haritus» 4. novembril Tartus, Eesti Rahva Muuseumis.

Eesti Kultuuri Koda annab kultuuriministeeriumi toel välja aasta-auhinna «Kultuuri Tegu 2016». Auhinna eesmärgiks on tunnustada Eesti ühiskonnas tegutsevaid inimesi, kelle ettevõtmised on teisi inspireerivad, tulevikku vaatavad ja avalikku tähelepanu väärivad, aga kes pole seni veel leidnud laiemat tunnustust.

«Kultuuri Tegu» on tunnustus, mis hõlmab sõna-, mõtte-, kunsti- või erinevaid kunste ühendavaid kultuuriprojekte, ning vastab järgmistele kriteeriumitele: hoiab ja tugevdab Eesti Vabariigi kultuuri sisemist jõudu, kõnetab ühiskonda, on seotud kultuuri ja loominguga ning aitab väärtustada ja tugevdada loomingulist õhkkonda Eesti ühiskonna meelelaadi olulise osana.

2015. aastal valiti «Kultuuri Tegu 2015» laureaadiks Eesti Kunstiakadeemia sisearhitektuuri üliõpilaste puidust metsakõlakodade projekt «Ruup», idee autoriks oli Birgit Õigus. Auhind anti üle Viljandis Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsil «Kultuur ja Vastutus», mis peeti 30. oktoobril Viljandi Pärimusmuusika Aidas.

Kokku esitati 2015. aastal 53 auhinnakandidaati, millest valiti välja viis: Dolores Hoffmanni sakraalloome seltsingu poolt korraldatud annetuskampaania Tallinna Pühavaimu kiriku vitraažakna valmimiseks; Eesti Muusikanõukogu poolt korraldatud Rahvusvahelise muusikapäeva üle-Eestiline tähistamine 1. oktoobril 2015; Renate Keerdi ja Kompanii Nii füüsilise teatri lavastus «Põletatud väljade hurmaa»; ning EELK Tartu Pauluse kiriku taastamine, koguduse õpetaja Joel Luhametsa eestvedamisel.

2014. aastal valis Eesti Kultuuri Koja eestseisus koos kultuuriministeeriumi esindajaga 65 kandidaadi seast aasta «Kultuuri Teoks 2014» kauaaegse Sally studio eestvedaja Annely Kösteri korraldatud koolinoorte kaasaegse kunsti triennaali «Eksperimenta!», mis on maailmas ainulaadne noorte (vanuses 14-19) kunstifestival, haridust ja kultuuri ühendav ettevõtmine. Auhind anti üle Kultuuri Koja visioonikonverentsil «Mis on kultuuri väärtus?» 21. novembril Haapsalu Kultuurikeskuses.  

Teisteks väljavalitud auhinna kandidaatideks olid Jaanika Juhanson ja Terateater, Vaba Lava käivitamine, Linnafestival UIT ja selle loojad Marie Kliiman, Kadri Lind ja Liisi Aibel, Venekeelne kultuuriajakiri PLUG, eestvedajateks Dan ja Olesja Rotar.

Ka tänavu antakse auhind välja Eesti Kultuuri Koja aastakonverentsil, mis sel korral keskendub teemale «Kultuur, haridus ja haritus» ja toimub 4.-5. novembril Tartus, Eesti Rahva Muuseumis.

Ootame kandidaatide pakkumisi aadressil info@kultuurikoda.eu märksõnaga «Kultuuri Tegu 2016»  16. oktoobriks 2016 (kell 24.00).


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles