Riik toetab mängufilmi «Ema» Oscari-kampaaniat 15 000 euroga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Kadri Kõusaare filmist «Ema».
Kaader Kadri Kõusaare filmist «Ema». Foto: Promopilt

Kultuuriministeerium toetab Kadri Kõusaare mängufilmi «Ema» parima võõrkeelse filmi Oscari kampaaniat 15 000 euroga.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein ütles ministeeriumi teatel, et Oscarid on maailma ühe silmapaistvama kultuuri- ja meediasündmusena hea võimalus riikidele ennast ja oma kultuuri tutvustada. «Iga meie filmi edu selles võidujooksus kujundab meie riigi ja filmivaldkonna mainet laiemalt,» märkis ta.

Mängufilmi «Ema» Oscari-kampaania läbiviija USAs on Los Angelesi mainekujundusfirma Kean&Kolar Communications. Sama firma publitsistid Jan Kean ja Deborah Kolar on esindanud muuhulgas selliseid filme, nagu Oscari nominendiks valitud Poola film «Katõn» (2007) ja parima võõrfilmi Oscari võitnud Tšehhi film «Kolja» (1997).

Ettevõte korraldab «Ema» linastused Ameerika filmikunsti ja -teaduste akadeemia liikmetele ja võõrkeelse filmi valimiskomisjonile Los Angeleses ja New Yorgis, samuti on nende vastutada kogu kampaania meedia- ja kommunikatsioonitöö.

Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepa sõnul on kampaania kallis ja nõuab väga häid suhteid. «Ootused eesti filmi osas on suureks kasvanud nii kodu- kui ka välismaal. «Ema» eelis on muu hulgas filmi esilinastus Tribeca filmifestivalil ja USA levitaja olemasolu,» ütles Sepp, kelle sõnul on akadeemia liikmete esimene tagasiside filmile olnud pigem positiivne.

Igal aastal võistleb võõrkeelsete filmide kategoorias mainekale Oscari auhinnale umbes 80 filmi, mille on välja valinud riikide ekspertkomisjonid. Filmid osalevad tihedas konkurentsis esmalt võõrkeelse filmi Oscari nominatsiooni nimel.

Seekord avalikustab filmiakadeemia komitee viie riigi nominendid 24. jaanuaril, misjärel annavad oma hääled akadeemia teenekad ja tegevliikmed, kes on vaadanud kõiki viit nomineeritud filmi. Filmimaailma kõige mainekama auhinna, 89. korda jagatavate Oscarite laureaadid selguvad Hollywoodis 26. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles