Mutantsümfoonia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Ferraro- Human Story 3
James Ferraro- Human Story 3 Foto: Kuvatõmmis

James Ferraro

Human Story 3

James Ferraro

Hinne: 3

James Ferraro alustas 18-aastaselt lo-fi drone-duoga The Skaters. Jätkas ta sarnast stiili ka oma algusperioodi sooloplaatidel, kus käis Mehhiko koobastes makiga salvestamas, stalaktiidid ümberringi tilkumas. Ta segas sinna ka imelist surfi, rockabilly’t, trash’i, Hawaiid, saientoloogiat ja aerosooli, aga peamiselt nimetati seda koorimuusikat new age’iks. Plaatide mustvalged kaanepildid sfinksidest ja väljalõiked steroidide ja vuntsidega atleetvõimlejatest, samuti pealkirjad olid kohutavalt põnevad ja salapärased («Uguiya To Jeep By Iguana Greenwave»).

Oleks tahtnud küsida talt konkreetsete vanemate plaatide tähendusi ja ilmselt oleks ta ka vastanud, sest ta on meil Mutant Discol käinud. Aga võib-olla poleks midagi sellist ka vaja teha, las jääda mõistatusi. Ka keerulistes raamatutes süüdistatud Mati Unt tunnistas, et raamatud väljusid kontrolli alt, aga kuna ajakirjanikud otsisid tähendusi, siis pärast oli hea valetada, et kõik oligi nii mõeldud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles