PÖFF andis elutööauhinna Ita Everile

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«No öelge teie, mille eest ma selle auhinna saan,» küsis Ita Ever üllatunult, talle nii omase tagasihoidlikkusega vahetult enne Pimedate Ööde filmifestivali eilset avamist, kus ta sai kätte kaaluka elutööpreemia. «Ma olen ju nii vähe filmides mänginud.»

Tegelikult on Ever mänginud teatri kõrvalt veidi rohkem kui 50 filmis. Tema filminäitlejakarjäär on kestnud üle 60 aasta ja sinna sisse jäävad sellised osatäitmised nagu miss Marple filmis «Musträstaste saladus», Anu Soldam filmis «Naine kütab sauna», Moor filmis «Nukitsamees», Toora Jookus ja Lööne filmis «Karge meri». Just neid nimetab ta ka ise kõigepealt, kui vaatab tagasi oma karjäärile. Aga seal on veel palju teisi – väiksemaid, aga alati ilmekaid –, kuni viimase ajani välja.

Samal avamistseremoonial anti välja veel Bruno Oja nimelise noore näitleja preemia, mille pälvis Risto Kübar. PÖFF ise jätkab teist aastat A-klassi festivalina, võõrustades tuhandet külalist ja tuues oma kahes võistlusprogrammis esimest korda ekraanile kokku 25 maailma- ja rahvusvahelist esilinastust. Festival kestab 27. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles