Arvo Pärdi Keskus sai hinnalise täienduse

Kirke Ert
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärdi Keskusele anti väärtuslik arhiivimaterjal.
Arvo Pärdi Keskusele anti väärtuslik arhiivimaterjal. Foto: Arvo Pärdi keskus

Arvo Pärdi Keskuse arhiiv sai detsembris hinnalise täienduse, kui pianisti ja muusikateadlase Vardo Rumesseni lesk Maaja Rumessen andis Arvo Pärdi Keskusele kasti väärtusliku arhiivimaterjaliga.

Arvo Pärdi Keskuse teatel on tegemist Arvo Pärdi loominguga seotud isiklike märkmike, kirjade, kontserdikavade ja ajaleheväljalõigetega kuni aastani 1980, mil helilooja oli sunnitud Nõukogude Liidust emigreeruma.

«Need dokumendid on meie jaoks hindamatu väärtusega – iseäranis huvipakkuvad on helilooja kirjavahetus ja isiklikud märkmed sellest ajast. Oleme Vardo ja Maaja Rumessenile suure tänu võlgu, et see materjal on kõikide nende aastate jooksul alles hoitud ja jõudnud  nüüd meie keskusse,» ütles Arvo Pärdi Keskuse tegevjuht Anu Kivilo.

Keskust ootab ees nende dokumentide põhjalik läbivaatamine ja kirjeldamine ning nad talletatakse Arvo Pärdi Keskuse arhiivis.

Väärtuslikud kirjad.
Väärtuslikud kirjad. Foto: Arvo Pärdi keskus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles