Eesti film ja televisioon saavad oma Kuldgloobused

Tiit Tuumalu
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba 12. märtsil antakse esimest korda välja Eesti filmi- ja teleauhinnad.

Uute auhindade eesmärk on tunnustada filmi- ja televaldkonna professionaale ja tutvustada kinokülastajatele ja televaatajatele lähemalt ka nende erialade esindajaid, kes enamasti kaadri taha jäävad.

Suurejoonelisena välja reklaamitud tseremoonia leiab aset Nordea kontserdimajas ja sellest teeb otseülekande Kanal 2.

Auhinnad antakse välja filmi- ja telekategoorias eraldi. Filmikunsti auhindu on kümme: parim mängufilm, dokumentaalfilm, animafilm, lühifilm, nais- ja meesnäitleja, režissöör, stsenarist, operaator ja aasta tegija (taustajõud).

Telekategooria auhindu on samuti kümme: parim tõsielusaade, teleseriaal, infosaade või publitsistika, uus saade, meelelahutussaade, naisnäitleja, meesnäitleja, naissaatejuht, meessaatejuht ja aasta tegija (taustajõud).

Konkursile esitatud töid hindab kaks eraldi žüriid, mis koosnevad 21 liikmest. Teležürii moodustati koostöös kolme suurema telekanali esindajatega ja filmižürii pani kokku Eesti Filmi Instituut koos erialaliitudega.

Auhinnad algatas Eesti Filmi Instituut. Neid tutvustati pressikonverentsil, kus osalesid kõigi kolme telekanali esindajad, filmiinstituut ja näitlejate liidu esimees Gert Raudsep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles