Teatriportaalis käib ennustamisvõistlus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portaal Teatrireisid.
Portaal Teatrireisid. Foto: www.teatrireisid.com

Eesti Teatriliit tegi teatrikuu esimesel päeval teatavaks aastaauhindade nomi­­nendid. Kes neist auhinna saavad, selgub 27. märtsil. Seni on võimalik vaid oletada ja ennustada.


Ennustamises võib lausa võistelda ja auhinna saada. Mullu Tartus avatud portaal Teatrireisid (www.teatrireisid.com) just sellist võimalust pakubki.

Internetiportaal ootab ennustusi auhinnasaajate kohta lavastaja, naisnäitleja, meesnäitleja, naiskõrvalosa ja meeskõrvalosa kategoorias. «Samuti võid juurde lisada oma valiku, kelle sina nimetaksid igas kategoorias auhinna vääriliseks,» on märgitud üleskutses.

Portaal Teatrireisid

Portaali Teatrireisid on välja mõelnud ja seda värskendab jõudumööda Virge Harak. Ta on hariduselt vene filoloog, kelle teine eriala oli tudeerimise aegu teatriteadus. Praegu peab ta tõlgiametit.

Vajadus teatriinfot (sh teatritesse sõit ja sellega seotud majutus) koondava portaali järele tekkis tal suvel 2008.

«Ostsin naiivselt pileti Vargamäe triloogiale, arvates, et mingid bussid seal ikka liiguvad,» meenutas ta. «Käisin läbi kõige erinevamad saidid, kirjutasin kõikvõimalikes foorumites, aga ei leidnud midagi.»

Portaal on praeguseks oma esialgsest ideest tegija ajanappuse tõttu veel kaugel. Ennustusvõistlusele tõmbab Virge Harak joone alla 26. märtsil. Järgmisel päeval selgub Eesti Draamateatris, kes nomi­­nentidest saavad auhinna.

Nominendid Tartust

Aastaauhinna žüriidele on Vanemuisest eriti silma hakanud «Mowgli». Salme Reegi auhinna nominentide hulgas on selle tantsulavastuse loominguline tiim, nimiosa eest kandideerib auhinnale Colin Thomas Maggs.

Muusika- ja tantsulavastuste eriauhinnale kandideerivad «Mowgli» tervikuna, Aivar Kallaste osatäitmiste eest lavastustes «Mowgli» ja «Vanamees ja meri» ning Hanna-Liina Võsa ja Birgit Õigemeel «Heliseva muusika» peaosa eest. Muusikalavastuse auhinnale kandideerib Atlan Karp nimiosa eest «Figaro pulmas».

Algupärase dramaturgia auhinna võib saada Jaan Unduski kirjutatud ja Margus Kasterpalu lavastatud «Quevedo», sõnalavastuste muusikalise kujunduse auhinna Taago Tubin (lavastus «Paanika») ja teatritöötaja auhinna trupijuht Eda Hinno.

Tartu Uus Teater läheb loorbereid lõikama lavastusega «Ird, K.» – lavastaja auhinna võib saada Ivar Põllu, naisnäitleja auhinna Katrin Pärn ja meesnäitleja auhinna Nero Urke. Sama lavastus on nimetatud sõnalavastuse eriauhinna ja ka algupärase dramaturgia auhinna nominentide hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles