VAT teatri lava täidab Sergio Leone kõrbekuum atmosfäär

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aare Toikka.
Aare Toikka. Foto: Raigo Pajula

Vastukaaluks lumisele Eestimaa  kevadele loob VAT teater rahvusraamatukogu teatrisaalis kõrbekuuma atmosfääri, sest homme õhtul jõuab lavale Sergio Leone filmiloo ainesel põhinev vestern «Hea, paha ja inetu.»

Kõike, mida üks vestern eeldab, saab teatrilaval ka näha - revolvripauke, karme mehi, ustavust ja reetmist, raha ja kirste, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lavastaja Aare Toikka käe all on 1966. aastal esilinastunud vesternit pisut ümber kirjutatud ja muudetud, ent kõiki peategelasi näeb ka teatrilaval.

Ehkki vestern on küllalt spetsiifiline žanr, jagub lavastaja sõnul etenduses palju äratuntavat ka tänasest päevast ning täpseim žanrimääratlus oleks minimalistlik mänguline satiir.

«Kui vaadata seda Eesti poliitmaastikku, siis kes parteijuhtidest oleks hea, kes oleks paha, kes oleks lihtsalt inetu - võib ka sellist nalja teha, miks mitte, kuigi siit otseseid päevakajalisi viiteid otsima ei tasu tulla,» lausus Toikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles