ERR.ee: ERM loodab saada Euroopa Liidult 500 miljonit krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonijuht Kaidi Tago näitab ERMi uue muuseumihoone maketti.
Eesti Rahva Muuseumi kommunikatsioonijuht Kaidi Tago näitab ERMi uue muuseumihoone maketti. Foto: Sille Annuk

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) direktor Krista Aru usub, et muuseum saab Euroopa Liidu tõukefondist 500 miljonit krooni, et ülejärgmisel aastal alustada muuseumihoone ehitust.


Valikut, kellele ja kuidas jaotada 791 miljonit krooni riigi jaoks oluliste kultuuri- ja turismiobjektide arendamiseks, pole siseministeeriumi poolt moodustatud komisjon veel teinud, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

Aru sõnul ollakse väga täbaras olukorras, kuna eelprojekt on valmis ja selle alusel peaks algama ehitusloa taotlus, aga suur küsimärk on rahastamise koha peal.

Siseministeeriumi regionaalarengu osakonna nõunik Madis Kaldmäe sõnul saab nelja ministeeriumi ühiskomisjon rahataotlejate hindamisega valmis novembri lõpupoole, kuid lõplik otsus jääb detsembrisse.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul peaks maja valmis saama aastal 2011 ja ekspositsioon aastal 2012.

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone hinnaks on 1,4 miljardit, mistõttu tuleb 500 miljoni krooni taotlust selgitada ja kaitsta ka Brüsselis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles