Anneli Saro: «Rohkem teatrit ei tähenda rohkem kunsti.»

Alvar Loog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Saro
Anneli Saro Foto: Kristjan Teedema

Teater – see liivale ehitatud kunst – on oma reaalajalises formaadis kõigist inimliku loomingulise eneseväljenduse žanritest üks kaduvamaid. Seda enam vajab ta enese talletamiseks, väärtustamiseks ja mõtestamiseks ajalooteaduse abi. Eesti teatrist rääkivate raamatute nimestik on täienenud teosega «101 Eesti teatrisündmust».

Selle autor Anneli Saro on viimased 20 aastat olnud Tartu Ülikooli teatriteaduse õppejõud ning alates 2013. aastast teatriteaduse professor. Kohtusin Anneliga Tartu Ülikooli humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna hoones, kus ta töötab ühtlasi õppeprodekaanina.

Akadeemilise olelusvõitluse käibetõde – mille Aristoteles juba antiikajal sõnadesse pani – sätestab, et varem või hiljem peab iga teadlane tõe ja/või tunnustuse nimel tapma sümboolselt oma akadeemilise isa või ema. Kas ka teie värske teos on sündinud läbi sedasorti mõrva?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles