Ehitaja annab keskraamatukogu Pärnule üle

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu juurdeehitus.
Pärnu keskraamatukogu juurdeehitus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Homme võtab Pärnu linnavalitsus ehitajalt vastu keskraamatukogu juurdeehituse, lugejatele avatakse hoone novembri alguses.

«Viimane pintslitõmme on tehtud, ventilatsiooni- ja elektrisüsteem tahab veel natuke häälestamist, kuid maja üleandmiseks jõuab nendegi töödega valmis,» ütles Pärnu keskraamatukogu 810-ruutmeetrise juurdeehituse objektijuht Allan Kaldmaa, kirjutas Pärnu Postimees.

«Ehitaja poolest võiks maja juba täna avada,» kinnitas ta. 

Raamatukogu direktori Saima Andla sõnade kohaselt kulub mõnenädalane aeg raamatute ehitustolmust puhastamiseks, uue mööbli paikasättimiseks ja arvutite häälestuseks.

«Kui kõik läheb nii, nagu oleme arvestanud, saame lugejatele uksed avada laupäeval, 8. novembril,» märkis ta.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Ago Raudsepa sõnade järgi ühtegi puudust raamatukogul ei ole ja võib objekti vastvõtmispaberitele võib alla kirjutada.

«Kui mingid ehituslikud vead peaks ilmnema, mida uute ehitiste puhul võib aja jooksul ette tulla, siis kaheaastase garantiiaja jooksul teeb ehitaja need korda,» ütles Raudsepp.

YIT Ehituse objektijuhi Kaldmaa sõnutsi on raamatukogu ehitamine läinud ilma suuremate viperusteta.

«Veidi rohkem nuputamist on olnud kaldpindade ehitamisega, mida on majas üksjagu,» seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles