ERR.ee: ilmus Jelena Skulskaja raamat kultuuri suurkujudest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanike Maja musta laega saalis esitleti Jelena Skulskaja raamatut «Armastus ja teised jutustused armastusest».
Kirjanike Maja musta laega saalis esitleti Jelena Skulskaja raamatut «Armastus ja teised jutustused armastusest». Foto: Peeter Langovits

Russkaja Premja tänavuse laureaadi, kirjanik Jelena Skulskaja äsja ilmunud raamat «Armastus ja teisi jutustusi armastusest» üllatab omamoodi: enne venekeelset trükki oli see eesti keeles juba olemas

Ei ole kuigi tavaline, et ühe venekeelse kirjaniku teos ilmub kõigepealt eestikeelsena. Aga Skulskaja esmalt ajalehes KesKus avaldatud lood vene kultuuriheerostest, mis kahe aasta eest ühiste kaante vahele ja pealkirja «Siilid udus» said, on nüüd lugeda ka vene keeles, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Multifilmi «Siil udus» looja Jura Noršteini ja teiste 60. aastate suurkujude kõrval avaldab Skulskaja ka portreesid eesti klassikutest, näiteks Lennart Merist ja Jaan Krossist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles