Evelin Ilves kutsub naiste tantsupeole

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naiste tantsupeo korraldajad - Jõgeva folklooriselts Jõgevahe Pere. Pildil uisutavad seltsi esindajad Peipsil uisumaratonil.
Naiste tantsupeo korraldajad - Jõgeva folklooriselts Jõgevahe Pere. Pildil uisutavad seltsi esindajad Peipsil uisumaratonil. Foto: Margus Ansu / Postimees

Esimese Eesti naiste tantsupeo patroon Evelin Ilves kuulutab täna peo toimumispaigas Jõgeval ürituse välja ning kutsub kõiki tantsijaid naisi pittu. Tantsupidu «NaiseLugu» peetakse maha 12. juunil Jõgeva linna staadionil.


Tantsupeo väljakuulutamisel osalevad tantsupeo korraldamise algatanud tantsurühmad – folklooriselts Jõgevahe Pere, rahvatantsuselts Meie Mari, Põltsamaa kultuurikeskuse naisrühm Uhka ja Jõgeva linna rahvatantsurühm Kaaratsim – kokku üle 80 tantsija, kes esitavad tantsumosaiigi suvise ürituse tantsudest, teatas Jõgeva maavalitsus.

Evelin Ilvese sõnul tunneb ta uhkust, et Eestimaa südames elavad ja tegutsevad tublid naised, kes on võtnud selle tantsupeo tegemise enda kanda, kutsudes Jõgevale kokku tantsivad naised üle Eesti.

«See on suur ja tunnustust vääriv ettevõtmine, jutustada tantsides Eesti naise lugu, väärtustada peret ja hoolivust. Olen selle ürituse patroon siira rõõmuga,» lisas presidendiproua.

Peo jaoks on tellitud 12 originaalset tantsulugu. Mõnede lugude sisselauljaks on Jõgeva tüdruk Hele Kõrve. Peole oodatakse tantsima üle 3000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles