Draamateatris tuleb lugemisele Indrek Koffi «Eestluse elujõust»

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Koff pälvis «Eestluse elujõust» eest kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali 2010. aasta luuleauhinna.
Indrek Koff pälvis «Eestluse elujõust» eest kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali 2010. aasta luuleauhinna. Foto: Peeter Langovits

Eesti Draamateatri Maalisaalis tuleb neljapäeval esimesele lugemisele Indrek Koffi hüsteeriline traktaat «Eestluse elujõust», mis on pühendatud kaerakilele, mulgipudrule, kamale ja Tallinna kiludele.

«Eesti inimesed. Me ütleme. Siis ütleme veel kord. Siis juba tulistame, lajatame, suskame, lahmime, käratame, sajatame, sisiseme, hõõrume nina alla, vingume, tembeldame, paneme paika. Aga võib-olla olete märganud, et ometigi idaneb meis kõigis hävimatu Tera, mis ei sarnane ühegi teise sisemise teraga universumis? See Tera on elu edasiviiv originaalsus, meie elujõud... Patsime, et see on teie arvates ka jumala hea mõte! Eks ju, et on? Ei, päris hea mõte. Ei, ega ma ei ütle,» kõlavad read traktaadist.

Draamateatris kannavad selle ette Kristo Viiding, Kersti Heinloo, Tiit Sukk ja Ester Pajusoo. Lavastajana juhendab Mari-Liis Lill.

«Eestluse elujõust» pälvis äsja kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali 2010. aasta luuleauhinna. Mullu sai traktaat ka Siugja Sulepea kirjandusauhinna.

Eesti Draamateatris toimub traktaadi teine lugemine, esimene oli enne raamatu ilmumist 2009. aasta jaanuaris kirjanduslike kolmapäevade raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles