2019. aasta üldlaulupeo heliloomingu konkursile laekus 43 teost

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupidu.
Laulupidu. Foto: Eero Vabamägi

2019. aasta juubelilaulupeo heliloomingu konkursile laekus 43 teost, neist segakooridele 16.

Konkursižürii tõstis esile kaks Mari Amori ning ühe Viktoria Grahvi ja Pille-Riin Langeprooni teose. «Mitu teost sisaldas toredaid muusikalisi kujundeid ja ideid, kuid terviku seisukohast vajavad veel hoolt,» ütles žüriisse kuulunud helilooja Tauno Aints. 

Konkursile laekus üllatuslikult muu hulgas suisa neli instrumentaalteost, samas vaid kolm teost mudilaskooridele. Esiletõstetud teosed avaldatakse autoritega kokkuleppel XXVII laulupeo laulikutes, kuid peo kavasse ühtki teost sisulistel kaalutlustel siiski ei valitud.

Konkursižürii tõstis esile järgnevad teosed:

  • «Sinikirje linnukene», lastekoorile – autor Mari Amor
  • «Kui oleksin ma tuules kõikuv puu», lastekoorile – autor Viktoria Grahv
  • «Kunas tulõ päivä kullalinõ», naiskoorile – autor Pille-Riin Langeproon
  • «Sõua, laulik» – autor Mari Amor

Anonüümselt saadetud teoseid hindas XXVII laulupeo kunstiline toimkond koosseisus: Peeter Perens (XXVII laulupeo kunstiline juht), Siim Selis (XXVII laulupeo I kontserdi muusikajuht), Maret Alango (mudilaskooride liigijuht), Maarja Soone (lastekooride liigijuht), Hirvo Surva (poistekooride liigijuht), Mikk Üleoja (meeskooride liigijuht), Raul Talmar (naiskooride liigijuht), Triin Koch (segakooride liigijuht), Bert Langeler (puhkpilliorkestrite liigijuht), Hando Põldmäe (sümfooniaorkestrite liigijuht) ning helilooja Tauno Aints.

2019. aasta üldlaulupeoga tähistatakse 150 aasta möödumist esimesest laulupeost, mis toimus 1869. aastal Tartus. Laulupidu on algusest peale olnud muusikaline suursündmus, samuti rahvusliku ühtsuse ja meie iseseisvuse sümbol.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu toimuvad 5.–7. juulil 2019 Tallinna lauluväljakul ning Kalevi staadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles