Tartuff täiendas kava

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartuff 2014
Tartuff 2014 Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

PÖFFi armastusfilmide festival Tartuff kinnitas kavva viimased linateosed, mille seast leiab nii moodsat klassikat kui ka näiteks filmi grillimisest eri kultuurides. Baltikumi suurim vabaõhufilmifestival muudab Tartu Raekoja platsi hiiglaslikuks kinosaaliks.

7.-12. augustini aset leidva festivali filmikava värskeima lisandusena jõuab publiku ette näiteks Luc Bessoni rohkem kui 20 aastat tagasi valminud thriller «Léon», milles eraelus kohmetu palgamõrtsukas võtab oma hoole alla 12-aastase orvust tüdruku. Just tänu sellele filmile sai Jean Reno mängitud nimitegelasest cooli filmikarakteri sünonüüm ja Nathalie Portmanist lapstäht, kes nüüdseks on võitnud ka Oscari.

Kariibi mere saarte eksootikat toob Eesti jahedasse suvve Samir Oliverose kreoolikeelne seikluskomöödia «Ebaõnnekits», mille tegelaste kirju seltskond annab silmad ette isegi Quentin Tarantino ja Guy Ritchie värvikatele tegelastele.

Tänapäeva noorte näitlejate isikukultust tögab Prantsuse satiiriline komöödia «Rokenroll ehk Igavesti noor», milles meiegi publikule hästi tuntud Guillaume Canet ja Marion Cotillard mängivad enam-vähem iseennast ehk näitlejatest abielupaari, kelle ellu on tunginud keskeaga kaasnevad mured.

Elult nöökida saanud noore üksikema võitlust oma õnne nimel kujutab itaallase Sergio Castellitto draama «Fortunata ehk Õnneseen». Nimiosatäitja Jasmine Trinca muljetavaldavat rollisooritust tunnustas Cannes´i filmifestival kõrvalvõistlusprogrammi Un Certain Regard parima naisnäitleja tiitliga.

Ära ei unusta Tartuff ka lapsi. Neile on mõeldud Saksa joonisfilm «Väike võrukael vares: suur võidusõit», milles varesepoeg osaleb pöörases autorallis läbi metsa, õppides selle käigus oskusi, mida raha eest osta ei saa.

Koostöös Tartu Toidu- ja Veinifestivaliga, mis leiab 11.-13. augustini aset Küüni tänaval, selle ümbruses ja kodukohvikutes üle linna, jõuab ekraanile austraallase Matthew Sallehi isuäratav dokumentaalfilm «Barbecue». See ei ole lugu mitte ainult liha grillimise kõikvõimalikest viisidest, vaid vaataja ees rullub lahti ka pealtnäha nii erinevate rahvaste kultuuriline identiteet ja elufilosoofia, mida ühendab lihtne koosolemise ja -söömise rõõm.

Kokku on Tartuffi kavas 13 mängu- ja viis dokumentaalfilmi, mis linastuvad Raekoja platsil ja Athena keskuses. Festivali avab USA romantiline komöödia «Tagasi pole vaja», mis jutustab autistide armastusest.

Vaata festivali kava ning lisainformatsiooni siit: http://2017.tartuff.ee/ajakava/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles