Folgiala kihas mesilaspesana juba neli tundi enne avamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 13 algava Viljandi pärimusmuusika festivali ala kihas juba hommikul enne kella üheksat nagu mesilaspesa. Enne kui publik saab tulla folgimelu nautima, oli vaja teha veel viimased toimetused.

«25 aastat olen seda teinud ja ikka tunnen rõõmu,» ütles folgi müügiplatside pealik Piret Aus, kes oli parasjagu ametis müüjatele müügiplatsi näitamisega. Kohale on sõitnud ligi 60 toitlustajat, kes hoolitsevad selle eest, et ükski folgiline ei peaks tühja kõhtu kannatama, rääkis Aus. Toite jagub igale maitsele.

«Pakume Eesti kalu, otse Võrtsjärvest,» sõnas Väike Rootsi osaühinguga tegelev kalur Lauri Koni. Koni rääkis, et tema menüüst leiab iga kalasõber midagi sobivat.

Kebaabitelk, mis on folgil juba 18. aastat järjest, ootab ka seekord kliente kebaabi mekkima.

Esimest korda folgil on toitlustajana Eduard Sepp. «Pakume talutooteid, isetehtud kodust toitu,» ütles ta. Sepp rääkis, kuidas tema algne huvi kokkamise vastu kujunes tööks. «Täna pakume näiteks karulaugu püreesuppi, küüslauguvõrsetest salatit, koduseid kotlette ja palju muud,» ütles Sepp.

Tarmo Lorvil Moosipalli osaühingust oli pann juba tulel. «Oleme folgil kaheksandat korda, asukoht on meil hea,» sõnas Lorvi. Tema sõnul on folgiliste meelispala kukeseene vokiroog.

Kirsimäel ja Kaevumäel antakse viimased lihvid lavakujundusele. Käbe töö käib ka platsihooldajatel, kes seavad paika prügikaste ja vaatavad, et kõik oleks ilus, puhas ja korras.

«Ettevalmistused festivaliks on alanud,» ütles särtsupealik Hanno Roht. «Me oleme 3 kilomeetrit kaablit maha vedanud,» lisas ta. Meeskonnakaaslase, elektriku Peeter Lipsu sõnul folgi valgustus toimib ja elektrialased ettevalmistused on pea lõppemas.

Folgi korraldajate telgis tehakse enne tööpäeva viimased pudruampsud. Folk elab ja õige pea saavad folgimelu nautima asuda kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles