Linnateater saab Noblessneri valukotta 400-kohalise saali (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noblessneri valukoda.
Noblessneri valukoda. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnateater loodab saada järgmise aasta lõpuks endale Põhja-Tallinnas Noblessneri valukojas 400-kohalise saali, kus on võimalik korraldada suuremale publikuhulgale suunatud etendusi.

Linnateatri direktor Raivo Põldmaa ütles Postimehele, et kõnelused Noblessneri omanikega on käinud juba aasta aega ning kui kõik läheb plaanipäraselt, saab teater seal enda käsutusse kaasaegse tehnikaga varustatud 400-kohalise blackbox-tüüpi saali.

Noblessneri omanikud on lubanud saali valmis saada 2018. aasta lõpus.

«Meile pakub Noblessner huvi sellepärast, et meil on ruumipuudus ja suurema publikuarvuga etenduste läbiviimiseks puudub meil koht,» ütles Põldmaa.

Praegu on Linnateatri suurim saal Põrgulava, kus on kohti 180 inimesele.

Põldmaa lisas, et Linnateater jääb põhiliselt tegutsema siiski vanalinna Laiale tänavale. Noblessneri valukoda kasutaks teater oma suure saalina.

Kas Linnateatri suure saali projekti toetab ka Tallinna linnavalitsus, ei oska Põldmaa öelda.

«Noblessneri omanikud on lubanud ise linnavalitsusega läbi rääkida, kuid nad on öelnud, et teevad saali valmis sõltumata linna toetusest,» ütles Põldmaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles