Erm: Kikerpuu oli oma ala suur professionaal

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kustas Kikerpuu parimatest paladest koostati eelmisel aastal CD-d.
Kustas Kikerpuu parimatest paladest koostati eelmisel aastal CD-d. Foto: www.lasering.ee

Jazzkaare eestvedaja Anne Ermi sõnul oli lahkunud Kustas Kikerpuu oma ala suur professionaal ja väga viljakas helilooja.

Kahtlemata oli ta väga tegus ja aktiivne mees, kes tõi omasse aega väga palju uut muusikat ja hoidis Eesti inimesi kursis sellega, mis väljaspool toimus, rääkis Anne Erm Postimees.ee'le. Ermi sõnul poleks omaaegne telesaade «Horoskoop» ilma Kikerpuuta olnud see,  mis ta oli.

«Igaks reklaamfilmi saateks uueks lood, estraadifilmid, igal pool oli tema ansambel, arranžeeringud, lisaks arvukad tema enda lood,» tõi Erm näiteid Kustas Kikerpuu tegevusest.

Eesti Raimonds Pauls

Helilooja enda loomingut iseloomustas Erm kui heal tasemel lugusid ja laule, millest üsna mitmed on ka hiljem nö sõelale jäänud. «Ma Valgrega teda ei võrdleks, pigem Paulsiga [tuntud Läti helilooja Raimonds Palus - toim.] ,» lisas ta.

Ermi sõnul oli Kikerpuu oma ala suur professionaal, kes aastaid koolitas Eesti džässimuusikuid, õpetades Otsa nimelises muusikakoolis harmooniat ja arranžeerimist.

«Talle väärilist järglast veel ei ole tulnud, sest neid professionaale on meil niivõrd vähe. Pigem võiks teda ennast pidada Uno Naissoo mantlipärijaks selles vallas,» ütles Erm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles