Juurikas: Kanepi võit on meie võit!

, spordikommentaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi geimide vahel omamoodi keskendumas. Kaheksa mängu New Yorgis lisasid talle edasiseks oluliselt nii enesekindlust, tabelipunkte kui rahalisi vahendeid.
Kaia Kanepi geimide vahel omamoodi keskendumas. Kaheksa mängu New Yorgis lisasid talle edasiseks oluliselt nii enesekindlust, tabelipunkte kui rahalisi vahendeid. Foto: Kathy Willens/AP

Kaia Kanepi püstitas US Openi veerandfinaali jõudes isikliku maailmarekordi, teenides ühe korra eest 470 000 dollarit.

Võib julgelt öelda, et see on suur võit tervele Eesti rahvale! Suure võidu taga on kindlalt tunda kogu rahva panust!

Võib kindel olla, et seda mõistab ka professionaalne sportlane Kaia Kanepi ning tal ei ole kindlasti midagi selle vastu, et hiigelsummat eesti rahvaga jagada. Rahvas väärib seda võitu ning on võidu saavutamises kindel osaline – sugugi mitte vähem tähtis osaline kui sportlane ise, sest ilma rahvata ei sünniks selliseid suuri sportlasi nagu Kaia!

Siinkohal tuletaksin meelde, et kuigi rahva panus meie võidusse on suur, on siiski vaid üksikud tõsiselt spordile pühendunud isikud, kelle panus ületab tunduvalt keskmise eestlase pingutused. Mulle meenuvad rohked unetud ööd ja pingelised päevad, mil töötasin keskendunult tulevaste võitude nimel ja pigistasin pöialt nii et veri küüne alt väljas. Jah, see oli raske, kuid ennast unustades andsin oma kaaluka panuse! Jagasin oma teadmisi ja soovitusi lahkelt Postimehe veergudel, teades, et Kaia neid loeb ja ära kasutab.

Tal ei ole kindlasti midagi selle vastu, et hiigelsummat eesti rahvaga jagada.

Olen vahel mõtelnud, kas pole ma mitte enda vastu liiga karm olnud. Mida olen saanud selle eest, et pühendasin kogu oma jõu Eesti spordi arendamisse? Jah, kahjuks materiaalselt pole ma midagi saanud. Olen elanud peost suhu. Kogu aja ja raha olen matnud spordielu edendamisse, suunanud ja juhtinud sportlasi oma artiklitega teel võidule.

Aastad, mis keskmisel eestlasel kulusid pere loomisele ja raha teenimisele, käisin mina ustavalt Kaia Kanepi turniiridel pakkumas kaasaelamist, tuge ja jõudu. Kõik turniirid pole olnud kaugeltki säravad. Pigem vastupidi, igavad ja rusuvad. Kui palju olen külmetanud! Spordielu toetamine on nõudnud ohvriks minu tervise – külmarohu trimpamisest on maks läbi, kõval pingil istumisest on tagumik haige, karjumisest on kurk täiesti punane.... Kuid nagu näha, on minu toetus toonud Kaiale edu! Tänu minu­suguste ustavate fännide eneseohverdusele kümbleb Kaia nüüd võidusäras ja dollarivihmas!

Usun siiski, et Kaia on aus inimene. Nüüd, rikkuse ja edu tipul, peab ta ausalt meeles oma suurimat fänni, kes rasketel hetkedel oli alati pakkumas tuge ja lohutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles