Deftones tuleb taas Eestisse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deftones
Deftones Foto: www.fbi.ee

Maailma alternatiivroki eliidi hulka kuuluv Deftones annab ainsa kontserdi Baltimaades 31. augustil Tallinnas, Pirita kloostri varemetes.

Deftones esines esmakordselt Eestis 2006. aasta juunis väljamüüdud kontserdiga Rock Cafés.

«Tookord said piletid otsa loetud päevadega. Väga paljudel fännidel jäi kahjuks kontsert suure nõudluse tõttu siis nägemata. Nüüd aga on taas kõikidel Deftonesi austajatel uus võimalus oma lemmikbändi näha,» räägib Tallinna kontserdi korraldaja BDG Musicu tegevjuht Eva Palm.

«Ja kuigi Deftonesi esialgne soov oli anda Tallinnas kontsert siseareenil, pakkusime meie omalt poolt välja Pirita kloostri varemed ning bändi mänedžment oli meie valikuga igati nõus. Olen veendunud, et sellise atmosfääriga toimumispaik annab kontserdile väärtust juurde. Deftones ja Pirita kloostri varemed sobivad omavahel väga hästi kokku ning need 2000 fänni, kes kontserdile pääsevad, saavad suve lõpuks erakordse muusikalise elamuse,» lisas Palm.

Eelmisel aastal ilmus Deftonesilt kriitikute poolt kõrgelt hinnatud kuues stuudioalbum «Diamond Eyes». Mainekas ajakiri Kerrang! nimetas selle «aastaalbumiks», iTunes Store «aasta rokialbumiks», ajakirja Rock Sound TOP75s saavutas album teise koha, veel üks tunnustatud ajakiri Metal Hammer pani plaadi kolmandale kohale aasta 50 parima albumi loetelus.

Deftones alustas tegevust 1980.ndate lõpus California osariigi pealinnas Sacramentos. Peale debüütalbumi «Adrenaline» (1995) väljaandmist kogus bänd kiirelt kuulsust tänu lugematutele kontserditele – sealhulgas tuuritamisele koos Ozzy Osbourne’i ja Korniga. Aastal 2000 jõudis Deftones esmakordselt albumiga «White Pony» Billboardi edetabeli tippu. Singlid «Change (In the House of Flies)», «Digital Bath» ning «Back to School (Mini Maggit)» aitasid albumil kiirelt saavutada plaatinastaatuse ning lugu «Elite» pälvis ka Grammy auhinna.

Eelmisel aastal ilmus Deftonesilt kriitikute poolt kõrgelt hinnatud kuues stuudioalbum «Diamond Eyes». Mainekas ajakiri Kerrang! nimetas selle «aastaalbumiks», iTunes Store «aasta rokialbumiks», ajakirja Rock Sound TOP75s saavutas album teise koha, veel üks tunnustatud ajakiri Metal Hammer pani plaadi kolmandale kohale aasta 50 parima albumi loetelus.

Kriitikute sõnul mõjub «Diamond Eyes» nii nagu plaadid vanasti – «iga lugu viib sind pisut kaugemale argielu probleemidest ning muredest, kuniks oled viidud paika, mis tundub tunduvalt parem, kui see, kus rasket päeva alustasid». Uue kauamängiva sündi aga varjutas 2008. aastal toimunud autoavarii bändi basskitarristi Chi Chengiga, kes langes õnnetuse tagajärjel koomasse. «Diamond Eyes» plaadi peal mängib Chi asemel Deftonesi hea sõber Sergio Vega, kes ka bändi koosseisus augusti lõpus Tallinnasse jõuab.

Deftonesi omapärase stiili tõttu ei ole nii ajakirjanikud, kriitikud kui ka tavakuulajad suutnud määrata üheselt bändi žanrilist kuuluvust. Aastate jooksul on Deftones mänginud punkrokkarite L7’ga, võtnud ette ringireisi Metallicaga ning on olnud meelepärane ka paljudele Morrissey fännidele.

«Me ei ole peo bänd, aga me ei ole ka dark-rocki bänd. Me pole maailma kõige artistlikum bänd, aga me ei ole ka lihtne ja lõbus. Meile on raske mõne konkreetse muusikastiili silti kaela riputada,» ütleb Deftonesi laulja Chino Moreno. «Ma aga ei süüdista inimesi, kes püüavad seda teha, sest ega me ise ka ei oska end määratleda. Aga kas see on üldse oluline? Tõenäoliselt mitte, kui su muusika on nii jõuline, mitmekülgne ja ilus nagu Deftonesi oma!» lisab muusik.

Piletid Deftones’i Tallinna kontserdile tulevad vabamüüki reedel, 29. aprilli hommikul kell 10.00 TicketPro müügikohtades üle Eesti. FBI Concert Clubi liikmed saavad pileteid osta juba alates teisipäevast, 26. aprillist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles