Eesti Post annab välja kaks metsamarki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postmark margiseeriast «EUROPA – metsad»
Postmark margiseeriast «EUROPA – metsad» Foto: Eesti Post

Homme annab Eesti Post EUROPA margiseeria raames välja kaks postmarki, mis on pühendatud metsale.

Postmargid kujundas Vladimir Taiger. Nende nominaalväärtus on 0.58 € ja margid on trükitud trükikojas Vaba Maa. Mõlema margi tiraaž on 75 000.

Eesti on erakordselt metsarikas, ligikaudu pool riigi territooriumist on kaetud metsaga. Eesti metsad kuuluvad segametsade vööndisse ning valitsevad on okaspuu-enamusega puistud, kuid esineb ka lehtpuumetsi.

Metsades kasvab kümneid kodumaiseid puu- ja põõsaliike. Eesti kõige tavalisem metsapuu on mänd, sellele järgnevad kask ja kuusk.

Eesti rikkalikud metsad on koduks paljudele loomadele – jäneste, rebaste või kitsede kohtamine on üsna tavaline, suurim metsloom on põder. Metsad on koduks ka mitmetele väljasuremisohus liikidele, nagu Euroopa naarits, pähklinäpp ja lendorav.

Eesti Post annab filatelistide seas populaarse EUROPA sarja postmarke välja alates 1994. aastat, margiseeria raames on ilmunud 21 postmarki. 2012. aasta teema on «Külasta Eestit».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles