Jazzkaare peaesineja on briti lauljatar Laura Mvula

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Mvula.
Laura Mvula. Foto: Jazzkaar

Jazzkaar 2018 peaesinejana astub 26. aprillil Nordea Kontserdimajas üles Laura Mvula. Hulga auhindu võitnud Mvula ühendab endas sügava laulukirjutaja ande, pehme lauluhääle ning pulbitseva artistliku sära, tema talenti on võrreldud Amy Winehouse'iga.

Birminghamist pärit Mvula peab eeskujuks legendaarseid artiste nagu Nina Simone, Jill Scott, Erykah Badu ja Lauryn Hill. Tema lauljatee sai alguse kirikus ning jätkus naistest koosnevas a capella grupis Black Voices. Olles lõpetanud Birminghami konservatooriumi kompositsiooni eriala, on ta juhendanud ka koore. Otsides oma teed muusikas, töötas Mvula muu hulgas koolis õpetajana.

2012. aastal oli ta aga tööl Birminghami sümfooniaorkestri valvelauas, kui abikaasa julgustusel laiali saadetud demo tõi lepingu plaadifirmaga Sony. Tänaseks on lauljatar esinenud paljudel menukatel festivalidel nagu Glastonbury, North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival, Flow ja Positivus.

Laura Mvula 2013. aastal ilmunud debüütalbum «Sing to the moon» pälvis hulganisti nominatsioone ning võitis ka kriitikute poolehoiu ja teenis Mvulale kümme nominatsiooni ning kolm võitu Briti muusikaauhindadelt.

2016. aastal ilmus Laura Mvula teine album «The Dreaming Room», mille lugudes oli ta pärast raskeid isiklikke üleelamisi taas iseennast leidmas. Lauljanna lood on tihti sügavalt isiklikud ja identiteeti mõtestavad. «The Dreaming Room» võitis sel aastal maineka laulukirjutajaid esile tõstva Ivor Novello auhinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles