Tallinna Kunstihoones saab näha Prantsuse videokunsti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Charles Hue
Jean-Charles Hue Foto: www.tallinn2011.ee

Tallinna Kunstihoone galeriis avatakse 5. mail ainsa mustlaspäritoluga Prantsuse videokunstniku Jean-Charles Hue´ näitus «Tattoo Fight».

Ekspositsioonis jooksevad filmid Prantsusmaa mustlastest, Mehhiko Tijuana linna poolkriminaalsest tänavakultuurist ja maskuliinsest edevusest. Näituse kuraator on kunstihoone juhataja Harry Liivrand, kes valis filmid välja möödunud aastal Pariisis Michel Reini galeriis.

Varem moekunstniku ja stilistina tegutsenud Hue hakkas videokunstiga tegelema 21. sajandi algul pärast oma emapoolse perekonna mustlasjuurte avastamist. Lähenemisviisilt kultuurantropoloogiline ja sõnumilt sotsiaalpoliitiline, dokumenteerib ja fikseerib Hue oma töödes ennekõike mustlaste meestekeskse kogukonna hierarhiaid, käitumismudeleid, enesekehtestamist, rituaale ning Tijuana agressiivses linnakeskkonnas enda maksamapaneku mudeleid.

Hue´ tööd on pälvinud laialdast tunnustust mitmel filmifestivalil, muu hulgas on ta võitnud peapreemia Utrechti videofestivalil 2005. aastal ning parima videotöö auhinna Barcelonas 2006. aastal.

Praegune näitus kunstihoones kuulub Tallinn 2011 ametlikku kultuuriprogrammi. Näitus on avatud 12. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles