Helesinised moemuljed Riiast

Lenno Vaitovski
, vabakutseline moeajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal Riias toimunud moenädal tõi lavale rohkem kui 20 disaineri nägemuse hetkemoest. Esindatud oli kohalik disainerite raudvara, paar Läti kaubamärki, mõned rahvusvahelised külalised ja ka mõned uued tulijad, lisaks laval nähtule osutus ootamatult vaatamisväärseks ka publik.

Läti mood tundus veel paar aastat tagasi üsna üheülbaline. Tol ajal Riias ringi käies võis moeka noore lätlase ilmeksimatult ära tunda kolm numbrit suurema särkkleidi, mantli või jaki, kootud mütsi, kitsaste pükste ja ketside järgi – kõik soovitavalt musta värvi. Mingil suvel oli korraks popp kanda RIGA-kirjaga T-särki, aga sellega kogu elevus kohalikus moes ka piirdus.

Ka Riia moenädalat mäletan ma veel paari aasta tagusest ajast üsna samasugusena – põhjamaade sportlikku minimalismi, mida olid täis tänavad, nägi küllastumiseni ka moelavadel. Rõõm on tõdeda, et ajad on muutunud, musta värvi lõikevabade minimalistlike eeskojaga telkide aeg tundub möödas olevat ning moelavadele on tossude asemel taas tagasi hiilimas korralikud kingad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles