Postimehe karikaturist sai Eesti 100 karikatuurivõistlusel II koha (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Nemvaltsi II koha vääriliseks arvatud töö rahvusvahelisel karikatuurikonkursil «Juubel — Eesti vabariik 100»
Urmas Nemvaltsi II koha vääriliseks arvatud töö rahvusvahelisel karikatuurikonkursil «Juubel — Eesti vabariik 100» Foto: Urmas Nemvalts

Lõppes III rahvusvaheline karikatuurivõistlus «Juubel — Eesti vabariik 100», millel Postimehe karikaturisti Urmas Nemvaltsi võistlustöö sai II koha.

Pärast kahte anonüümset hääletamisvooru (žürii liikmed ei teadnud, kuidas teised on hääletanud ja kes on autorid), valiti esimeses voorus viie punkti süsteemis 170 karikatuuri hulgast välja 32 parimat, vahendab portaal Eesti Huumor. Seejärel jätkus hääletamine teises voorus, kus 10 punkti süsteemis hinnati eelmise vooru 32 paremat. Punktide kokkuliitmisel sai parima tulemuse keskmise 8,71 punktiga Mojmir Mihatov Horvaatiast, teise auhinnalise koha sai Urmas Nemvalts Eestist 7,57 punktiga, aga kuna järgnevad kolm kohta said kõik võrdselt keskmiseks 7,29 punkti, siis kolmanda koha auhind läheb jagamisele Sergei Semendyaevi (Ukraina), Priit Koppeli ja Tarmo Vaarmetsa (mõlemad Eesti) vahel.

32 parimat karikatuuri vaadake siit!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles