Kivastikult ilmus uus raamat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kivastik
Mart Kivastik Foto: Aare Puus

Mart Kivastikult ilmus kogumik «Armastuse vormid».

Kivastiku uues raamatus on nii esseid sotsiaalsetel ja ühiskondlikel teemadel, muhedaid reisikirju kui ka autorile eriti omaseid vaimukaid ning sooja huumori ja nukrameelsusega vürtsitatud jutte. Paljud neist on ilmunud Postimehes, Sirbis ja Eesti Ekspressis, raamatust võib leida esseid 1990ndate lõpust kuni tänaseni.

«Mart Kivastiku teine esseekogumik (esimene, «Presidendi lapsed», ilmus 2001. aastal) kirjeldab elu, inimesi ja maailma lihtsal, kuid mõtlemapaneval viisil, mis autorile sarnaselt on mehelik, tundeline ning lõhnab isuäratavalt veini ja tubaka järele. Lood teatrist, kinost, kaugetest maadest, meestest, naistest, tuttavatest ja võõrastest ootavad lugejat nagu veel tundmatud sõbrad tantsusaali teises servas. Kas paluda neid põrandale, kas hoida neid kirjaniku kombel hellalt ja kindlalt, kuni muusika vaikib? Kogumikus on 46 tantsu eelmise sajandi lõpust tänapäevani,» kirjutab raamatu tagakaanel teatrikunstnik ja Kivastiku hea sõber Silver Vahtre.

Raamatu toimetaja on Margit Kuusk, kujundaja ja küljendaja Heiki Kähr. Raamatu on välja andnud kirjastus Väike Öömuusika. Raamatu väljaandmist on toetanud Eesti Kultuurkapital.

Mart Kivastiku kogumik «Armastuse vormid»
Mart Kivastiku kogumik «Armastuse vormid» Foto: Raamat

Tallinnas esitleb autor oma värsket teost 17. novembril kell 15 Viru Keskuse Rahva Raamatus.

Mart Kivastik (sündinud 4. märtsil 1963) on eesti kirjanik. 1989. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli filoloogiateaduskonna eesti keele ja kirjanduse erialal. Töötas aastatel 1989–1991 filmistuudios Tallinnfilm. Seejärel on ta olnud vabakutseline kirjanik. Kivastikul on ilmunud jutustusi, novellikogusid ja näidendeid. 2012. aastal ilmus Kivastikult romaan «Vietnami retsept». Ta on täispikkade mängufilmide «Üks minu sõber» ja «Õnn tuleb magades» režissöör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles