Juurikas. Guns N’ Roses esineb Sangastes

, õlu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guns n´ Roses oma algkoosseisus. Tallinnas astub  neist meestest lavale kolm.
Guns n´ Roses oma algkoosseisus. Tallinnas astub neist meestest lavale kolm. Foto: Pressifoto

Muidu nii üksmeelses Sangastes on palju nurinat tekitanud küla vanematekogu otsus kutsuda Rukki Päeva esinejaks totaka nimega rokk ansambel Ameerikast – Guns N’ Roses ehk Relvad ja Roosid.

«Kas jälle mingid välismaa joodikud?» kerkib õigustatud küsimus paljude tublide sangastelaste huulile. «Nagu meil Eestis häid pilli- ja pullimehi vähe oleks!»

Allakirjutanu võib siinkohal leevendada muret Rukki Päeva muusikalise poole osas – Guns N’ Roses ei ole päris mõttetu külajoodikute harrastuskollektiiv kusagilt Alabama taarapunkti tagant, vaid teada-tuntud ansambel, kes juba aastaid tublilt tegutsenud ja valdab nii pillimängu kui laulmist. Ameerikas teavad neid kõik vanema põlve inimesed ja paljud noormadki on ansamblist kuulnud. Eelmisel aastal õnnestus mul seda ansamblit näha Ida-Viru tuuril Avinurmes, kus nad jätsid igati toreda mulje.

Stiili poolest ei teegi nad mingit väga jubedat seakisa ega laval väänlemist. Neil on oma lugusid, mille hulgas nii vahvaid ballaade kui ilusaid armastuslaule, mis kutsuvad isegi õrnema soo tantsupõrandale jalga keerutama. Pealegi on kuulajatel võimalus tellida oma soovilaule 20 eurot lugu.

Kokkuvõttes ei saa küll öelda, et nad kasvõi meie omast armsast Terminaatorist või Tanel Padarist palju viletsamad oleks. Ja ega nad nüüd raha ka nii palju võta! Igatahes saadud summa eest mängivad nad viis tundi jutti – alguses söögi kõrvale ja pärast tantsuks. Nii et armsad sangastelased, ärge tühjast tüli tõstke. Vahel on hea meeled avatuna hoida ja uusi asju kogeda. Kui korraldajad tahaks teile tõesti käru keerata, võiks nad vabalt teile mõne jubeda murjanite pundi pähe määrida, nagu Viljandi Volgil pahatihti juhtub.

Sangaste Rukki Päev on iga-aastane tore augustikuuüritus, kus laadal pakutakse kohalikke ehedaid aia- ja metsaande, juurikatest punutisi ja sepiseid. Lisaks peetakse vahva koduleivakonkurss, pakutakse käsitööõlut, toimub Rukkihundi rahvajooks ja Rukkihundi tõukerattavõistlus. Tulge ikka, suva sellest bändist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles