Juurikas. Viimane veerg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juurikas 18. november
Juurikas 18. november Foto: Allan Hmelnitski ja Mart Juur

Suusatajad talveks valmis

Algavale talispordihooajale lähevad Eesti suusatajad vastu kõrgendatud valmisolekus. Sportlastele on välja jagatud suusad, kepid ja määrded. Suusatajad on varustatud mütside, sallide, soojade riiete, talvesaabaste ja pika aluspesuga.

Laskesuusatajad on relvastatud automaatide ja kuulipildujatega, tulirelvade jaoks on varutud täielik lahingukomplekt laskemoona. Hiljuti puusas valu tundnud tulevikulootus Ants Paljukiiresti saadetakse koondise arsti suunamiskirja alusel Šveitsi meditsiiniinstituuti edasistele uuringutele. Uuringutulemuste selgumiseni on Paljukiiresti suusatamisest vabastatud.

Murdmaasuusataja Tanel Kammjärve vorm paraneb iga päevaga. Üleeile nähti Tanelit Haanja Tarbijate Kooperatiivi kaupluses ostmas limonaadi ja küpsiseid. Eile käis Tanel koos treeneriga Võru polikliinikus uriini­proove degusteerimas. Järgmisel nädalal läheb Kammjärv kinno päevasele seansile «Peletiste perekonda» vaatama.

Reedeses naiste sprindis sööstis rajale Eesti suusatamise suurkuju Kevin Uljaste. Uljaste muljed talve esimesest sõidust on positiivsed: «Rada oli kerge ning sundisin end pidevalt sagedust ja võimsust ülal hoidma. Parandasin sõidu teises pooles kohta märgatavalt. Vastupidavus on hea, aga algkiirus jätab soovida.»

Eesti teadlane pälvis maineka preemia

Matemaatikainstituudi vanemteadur Maie Rukkipõlleste pälvis Carl Friedrich Gaussi nimelise preemia, mida 1896. aastast annab välja Berliini Akadeemiline Matemaatikaühing.

Mainekas preemia anti Eesti teadlasele arvutuste eest, millega Rukkipõlleste tõestas, et uuest aastast rakenduva tulumaksuvaba miinimumi järsu tõusu tõttu kaotab ta üle 300 euro kuus.

Koos preemiaga anti Maie Rukkipõllestele üle Saksa matemaatikute sügav kaastunne teda peatselt tabava raske materiaalse kaotuse puhul.

Aastalõpu ilutrend

Jõulu- ja aastavahetusepidudel annavad särava ja piduliku kuldse laineri kõrval tooni roheline ja punane lainer. Kuldse, rohelise ja punase laineri oskuslikul kombineerimisel saavutatav kombinatsioon annab sulle võimaluse konkureerida moepealinnade tänavapildis domineerivate valgusfooridega. Eriti kauni tulemuse saavutad, kui teed laineriga joone ette ja pihustad krohvi oma kaunile näonahale. Aksessuaariks sobib sõiduauto Moskvitš tuuleklaas koos töötavate kojameestega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles