Rein Raud osaleb kirjandusfestivalil Tokyos

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Raud
Rein Raud Foto: Mihkel Maripuu

Homme algab Tokyos neli päeva kestev Euroopa kirjanduse festival, mille esimene üritus on Rein Raua diskussioon Tokyo Ülikooli professori, kirjandusteadlase Mitsuyoshi Numanoga. Samuti peab Raud ühe kahest peakõnest õhtusel avatseremoonial. Huvi Raua vastu tekkis korraldajatel pärast tema romaani «Vend» edukat presentatsiooni Euroopa Kirjanduste Ööl New Yorgis tänavu juunis.

Festivalil astuvad muuhulgas üles tänavune EL kirjanduspreemia laureaat Bianca Bellova Tšehhi Vabariigist ja kirjanikke paljudest Euroopa riikidest, samuti jaapanlastest väliskirjanduse tõlkijaid ja kirjandusteadlasi. Festivali eesmärk on teha Euroopa kirjandusi Jaapanis märgatavamaks, äratada nende vastu tõlkijate ja kirjastajate huvi.

Festivali toetavad EL esindus ja saatkonnad, Goethe Instituut, Prantsuse kultuurikeskus ning ka Jaapani kultuuri-institutsioonid ja raamatukauplused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles