Eesti pianist pääses Ameerika maineka konkursi poolfinaali

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pianist Holger Marjamaa.
Pianist Holger Marjamaa. Foto: Eero Vabamägi

Eesti jazzpianist Holger Marjamaa pääses maailma ühe mainekama ja hinnatuma Thelonious Monk Institute of Jazz rahvusvahelise pianistide konkursi poolfinaali. Poolfinaali pääses 15 pianisti 130 seast. 

Muusik Reigo Ahvena sõnul on tegemist meeletu tunnustusega. «Kui võrrelda, siis see on nagu Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi kokku.»

Marjamaa ütles Postimehele, et poolfinaali pääsemine on väga tore. «Kuna ajaliselt on praegu kõik veninud, siis on ootamine hakanud veidi väsitama, tahaks juba Ameerikas olla ja mängida.»

Marjamaa loodab, et konkursi võitja selgub uue aasta alguses.

Konkursi võitja saab 25 000 dollarit auhinnaraha ning plaadistuslepingu Concord Music Groupiga. Teise koha auhinnaraha on 15 000 ja kolmandal 10 000 dollarit.

Et pianist plaanib muusikukarjääri ühes jazzi sünnipaigas, New Yorgis, korraldatakse täna õhtul Neeme Raua ja Katrin Aunpu eestvedamisel kutsetega tänuõhtu, millel osalejad saavad tänasel Tänupühal Marjamaale omapoolset toetust avaldada.

Marjamaa lähim avalik esinemine toimub aga 28. detsembril Mustpeade Maja Valges saalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles