Tallinna üks armsamaid raamatupoode tegi ringi ümber Päikese

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupoe Puänt omanikud Elisa-Johanna Udde ja Triinu Kööba oma esinduskaupluse eelmises asukohas Tallinna vanalinnas. Praegu asub pood Telliskivi loomelinnakus.
Raamatupoe Puänt omanikud Elisa-Johanna Udde ja Triinu Kööba oma esinduskaupluse eelmises asukohas Tallinna vanalinnas. Praegu asub pood Telliskivi loomelinnakus. Foto: Tõnu Tunnel/Puänt

Tallinna vanalinnas pesitsev raamatupood Puänt saab 25. novembril 1-aastaseks. Selle puhul peetakse samal päeval alates kella 16-st ka mõnus sünnipäevapidu, kus esinevad artistid Sander Kadajane ja Motobor.

Kõigest aasta aega tegutsenud väikese raamatupoe omanike sõnul otsivad nende poekülastajad kõige enam Eesti väärtkirjandust. Poe omanike Elisa-Johanna Udde ja Triinu Kööba sõnul on poekülastajad kõige meeldivamalt üllatunud Avatud Eesti Raamatu marmorsarja ja Tallinna Ülikooli kirjastuse raamatute üle, millele on pühendatud poes palju ruumi. Lisaks filosoofiateostele otsivad külastajad sageli ka kunstiraamatuid.

Nii eesti- kui ka ingliskeelsete raamatute valiku puhul on oluline hoolikas eeltöö. Eriti on see nõnda ingliskeelsete raamatute puhul. «Kirjastused annavad välja tohutus koguses raamatuid ja mõnikord on päris raske eraldada terasid sõkaldest. Kui kaanetekste vaadata, siis seal kiidetakse iga ilmuvat raamatut taevani,» leiavad Elisa-Johanna ja Triinu. «Samas ingliskeelsete raamatute puhul oleme endale rohkem ruumi jätnud üllatusteks.»

Raamatupoes Puänt korraldatakse lisaks kirjandusüritustele ka kunstinäitusi ja muid kultuurisündmusi.
Raamatupoes Puänt korraldatakse lisaks kirjandusüritustele ka kunstinäitusi ja muid kultuurisündmusi. Foto: Tõnu Tunnel/Puänt

Ka nime sai peagi aastane raamatupood omale natuke ootamatul moel. Algselt oli omanike sõnul poe nimevariante mitu. «Kirjutasime mõlemad nimekirja potentsiaalsetest nimedest ja siis vahetasime. Tõmbasime joone alla neile, mis meile meeldisid. Puänti polnud kummaski nimekirjas, nii et võib öelda, et ta tuli meile endalegi üllatusena.»

Ent kõige suurem üllatus on see, et aasta jooksul on neile selgeks saanud, et inimesed on sellist kohta Tallinnas oodanud.

Raamatupood Puänt asub Pärnu maantee 4.

Sünnipäevapidu «Puänt saab 1!» toimub raamatupoes laupäeval, 25. novembril. Üritus on tasuta, pakutakse veini ja kooki. Esinevad Sander Kadajane ja Motobor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles