Galerii: kirjanik Margus Karu sai mälestuspingi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel paigaldati Tallinna Snelli parki pink varalahkunud kirjaniku Margus Karu mälestuseks.

Pink paigaldati pargipingi asemele, kus Karule meeldis sageli istuda ja sõpradega mõtteid vahetada – Toompea-poolse pargitee künka peale, punase silla vahetusse lähedusse, vaatega tiigile.

Mälestuspingile on graveeritud Margus Karu sagedasti kasutatud lause «Sest nii lihtsalt on» ning karu käpajälg. Sõna «lihtsalt» on käsitsi kirjutanud tema lähedased sõbrad, iga üks ühe tähe. 

Projekti idee pärineb Margus Karu sõpradelt ning seda rahastati Margus Karu Fondist, mis on kutsutud ellu eelkõige eesmärgiga anda igal aastal välja noore talendi auhind ning toetada vaimse tervisega seotud teavitustöö tegemist noorte seas.

Septembris ilmus kirjaniku surmajärgselt tema lasteraamat «Hobune Henry unenägu», mille 3000 eksemplari müüdi läbi pooleteise kuuga, enne jõule saabus raamatupoodidesse müügile veel 2000 lisaeksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles