Ugala teater kuulutati Lõuna-Eesti parimaks turismiobjektiks

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Nurk ja Kristiina Alliksaar
Mari Nurk ja Kristiina Alliksaar Foto: Ugala teater

Elva Kultuuri- ja konverentsikeskuses toimunud Lõuna-Eesti Turismikonverentsil kuulutati välja Lõuna-Eesti parim turismiobjekt 2017, milleks valiti Ugala teater. Parima turismisündmuse tiitli pälvis Valgamaa pärimuskultuuripidu «Eesti pulm».

Lõuna-Eesti turismi eripreemiate nominendid valitakse välja kuue maakonna vaatlemisel (Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Võru ja Viljandi maakonnad). Varasemate aastate laureaate silmas pidades, milleks on Eesti Rahva Muuseum ning AHHAA keskus, võib öelda, et kevadel avatud Ugala renoveeritud teatrimaja on kujunenud oluliseks kodumaise kultuuriturismi elavdajaks. Seda kinnitavad ka Ugala teatri peagi lõppeva aasta publikunumbrid – Viljandi linnas on etendusi vaatamas käinud ligi 70 tuhat inimest, kellest enamus on saabunud teatrisse väljastpoolt Viljandit.

Ugala teatri külastajatearvu tõus tähendab märkimisväärset tulu kogu piirkonnale, alates majutus- ja toitlustusettevõtetest kuni kaubanduskeskuste ja kodumajutusteni. Ugalas toimuvate sündmuste ja etenduste kajastamine üleriigilises meedias on kaasa aidanud kogu Viljandi piirkonna kui kultuurilise tõmbekeskuse kuvandi loomisele. Ligi sajaaastase ajalooga teater mõjutab olulisel määral ka kohalikku kultuurielu ja kogukondlikku tegevust.

Ugala teatri turundus- ja avalike suhete juht Mari Nurk: «Erakordselt hea meel on, et elavnenud on lisaks teatri külastustele ka huvi ka selle vastu, et korraldada Ugala teatris oma asutuse pidulik vastuvõtt, sünnipäev või konverents-seminar. Renoveeritud teatrimaja annab selleks ka rohkelt võimalusi erisuurustes ruumide näol. Samuti on hea meel selle üle, et Ugala teatri ja majutuspartnerite välja töötatud teatripaketid on aina populaarsust kogumas.»

Lõuna-Eesti Turismikonverents on traditsiooniline turismiaastat kokkuvõttev iga-aastane suursündmus, mis sellel aastal toimus värskelt renoveeritud Elva Kultuuri- ja konverentsikeskuses. Täna toimunud aastalõpu viimasel suurel turismikonverentsil kuulutati välja ka iga-aastased tunnustused ja jagati preemiaid, vaadati üheskoos otsa Lõuna-Eesti turisminduse tulevikuvisioonidele ning anti ülevaade maailma erinevatest turismitrendidest. SA Lõuna-Eesti turismi ülesandeks on koordineerida ühiselt kuue Lõuna-Eesti maakonna  turismi elavdamise- ja levitamise tegevust.

Ugala teatrijuht Kristiina Alliksaar sõnas preemiat vastuvõttes: «Me ei väsi rääkimast koostöö võlust. Iga päev on tõestus sellest, et jah, koostöö ei ole alati kõige lihtsam edasi liikumise viis ja tihti on tunne, et üksi on lihtsam, aga üheskoos saavutatud tulemus ning selle mõju inimesele, kogukonnale või ühiskonnale on määramatult suurem ja tasub kuhjaga kogu vaeva. Kui ühel läheb hästi, läheb teistel ka paremini, konkurentsi saab ehk pöörata partnerluseks, nii on võita palju rohkematel. Ugalas tunneme iga päev, kuivõrd suur roll võib kultuuril olla, eriti kui julgeda mõelda suuremalt, mõelda rohkemate peale, mõelda nõrgemate peale ja leida kaasamõtlejaid. Aitäh tunnustajatele. Aitäh Ugala perele. Aitäh kõigile sõpradele, kellega meil on seni olnud võimalus koostööd teha. Ja kui on keegi, keda me veel ise leidnud ei ole, siis andke märku ja küllap leidub ühisosa, mis maailma paremaks aitab teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles