PÖFF ületas miljardi piiri

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PÖFFi hundid.
PÖFFi hundid. Foto: Erlend Štaub

Tänavuse Pimedate Ööde filmifestivali meediakajastuse potentsiaalne auditoorium ületas esimest korda miljardi piiri, ulatudes 1,1 miljardi inimeseni. Võrreldes eelmise aastaga tähendab see ligemale kolmekordset kasvu.

Kokku mainiti festivali 70 riigi, sealhulgas Hiina ja India väljaannetes. Põhjalikke käsitlusi PÖFFist avaldasid teiste seas sellised mainekad väljaanded nagu Variety, The Hollywood Reporter, Screen International, Cineuropa, Indiewire, Le Film français ja Iskusstvo Kino.

Vastava seire tegi rahvusvaheline firma Meltwater.

Festivali juht Tiina Lokk nimetas tulemust meeldivaks üllatuseks. «Ehkki PÖFF teeb A-klassi festivalina alles esimesi samme, näitab nii suur rahvusvaheline huvi, et oleme õigel teel, mis on meile kõigile suureks innustuseks,» ütles ta.

Rekordiline on ka külaliste hulk, kes PÖFFil ja selle filmitööstusele suunatud üritusel Industry@Tallinn & Baltic Event tänavu osales – kokku 1291. Festivali seansid kogusid 80 289 külastust – sedagi on natuke rohkem kui varasematel aastatel.

PÖFFi põhiprogrammi kuulus 70 riigi 233 pikka filmi, neist 20 maailma-, 26 rahvusvahelist ja 10 Euroopa esilinastust. Laste ja noortefilmide festivali Just Film kavas oli 50 ning lühi- ja animafilmide festivali PÖFF Shorts kavas 257 filmi. Seansse oli kokku 909.

Vaatajarekordit märgib ka Just Filmi 17 000 külastust.

Vabatahtlikke tegutses PÖFFil veidi üle 400 kümnest riigist, töötunde kogunes 15 000. 

PÖFF leidis tänavu aset 17. novembrist 3. detsembrini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles