Eesti esinduskoori juhina jätkab Esper Linnamägi

Kirke Ert
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EFK juhatuse liige Esper Linnamägi.
EFK juhatuse liige Esper Linnamägi. Foto: Sander Ilvest

SA Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatuse liikmeks valiti tagasi Esper Linnamägi, kes on töötanud tippkollektiivi juhina 2011. aastast. 

«Linnamägi visioon oli tugev ning senised saavutused eesmärkide elluviimisel ei jätnud kahtlust, et tema juhtimisel püsib Eesti Filharmoonia Kammerkoor nii loominguliselt kui ka organisatsiooniliselt tipus ka järgmised aastad,» kommenteeris komisjoni juhtinud Ilona Leib.

Eesti Filharmoonia kammerkoori juhiks pürgis viis inimest, kellest lõppvooru jõudsid kaks kandidaati. Sihtasutuse nõukogu kinnitas ekspertkomisjoni ettepaneku tunnistada konkursi võitjaks Esper Linnamägi. 

Linnamägi sõnul on Eesti Filharmoonia Kammerkoori kui klassikalise muusika professionaalse tippkollektiivi põhieesmärk hoida avatud ja loomingulist tööõhkkonda, väärtustada koostööd partneritega nii Eestis kui ka välismaal ning püüelda üha uute kunstiliste ja elamust pakkuvate väljakutsete suunas.

«Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistame 2018. aastal mitmekülgse kontserditegevusega. Eestis esineme eri ajastute a cappella repertuaariga, teeme palju koostööd muusikaorganisatsioonidega ning tulemas on esiettekanded. Rahvusvahelisel areenil oodatakse koori esinema nimekatesse kontserdimajadesse Londonis, Dublinis, Amsterdamis, Brüsselis, Berliinis ja Pariisis ning lisaks on tulemas turneed USAs ja Austraalias,» nimetab Linnamägi eelseisvaid olulisi sihte.

Linnamägi on juhina välja kasvanud Eesti Filharmoonia Kammerkoorist, olles aastaid laulja ning seejärel produtsent ning alates 2011. aastast kollektiivi juht. Ta on lõpetanud laulu eriala ja magistriõppe kultuurikorralduse erialal Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning täiendanud end kultuurimänedžeride kursusel DeVos instituudis Kennedy keskuses ja Marylandi ülikoolis Washington DCs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles