HeadRead kinnitas esimesed esinejad

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HeadRead kirjandusfestival.
HeadRead kirjandusfestival. Foto: Dmitri Kotjuh

Järjekorras kümnes kirjandusfestival HeadRead toimub 23.-28. mail. Selgusid ka esimesed rahvusvahelised nimed, keda on festivalile oodata.

Mai viimastel päevadel Tallinnas toimuv HeadRead toob Vabariigi sajandat sünnipäeva tähistavasse pealinna mitmesuguseid sündmusi. Neist üks suuremaid on Tallinna ja kirjandust ühendav lugemisralli «Tallinn kirjanduses - kirjandus Tallinnas», toimuvad ka luulemissa, luuledisko ja muud kirjanduse piire avardavad sündmused.

Külaliste hulgas on krimikirjanik Martin Edwards (UK), lastekirjanik Timo Parvela (Soome). Lisaks on lubanud tulla ka romaanikirjanik, biograaf ja kolumnist A. N. Wilson (UK).

Prosaistidest on festivalile külastamas veel baskikeelse kirjanduse põlvkonna hääl Kirmen Uribe (Hispaania), krimikirjanik ja kirjastaja Dan Mallory (USA) ja romaanikirjanik Elina Hirvonen (Soome). Ühtlasi esineb ka oma memuaarid avaldanud neurokirurg Henry Marsh (UK). 

Ajaloohuvilistele pakuvad huvi Helen Rappaport (UK), ajaloolane ja kirjanik Jason Goodwin (UK) ning ajaloolane ning romaanikirjanik Pjotr Aleškovsk (Venemaa), kes kõik on samuti lubanud festivali külastada.

Teiste seas astuvad kümnendal HeadReadil üles ka prosaist Marcelo Birmajer (Argentiina), ning romaanikirjanik Janis Jonevs (Läti). Sama käib ka romaanikirjanik Michel Faber (UK) ning tõlkija, toimetaja ja Brasiilia kirjanduse üks mõjukamaid autoreid Daniel Galera kohta.

Luuletajatest on festivali väisamas luuletaja ja esseist Kathleen Jamie (UK), luuletaja ja krimikirjanik Sophie Hannah (UK), Knut Odegard (Norra), romaanikirjanik ja luuletaja James Robertson (UK), ning luuletaja ja kirjastaja Thomas Cepaitis (Leedu). Ühtlasi on lubanud festivali külastada ka laulja ja poeet Joose Keskitalo (Soome),  

Külaliste nimekiri ei ole veel lõplik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles