Trumpi skandaalse raamatu Eestis avaldamise pärast käis tihe rebimine (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandaalne raamat tõlgitakse eesti keelde ja jõuab müügile juunis.
Skandaalne raamat tõlgitakse eesti keelde ja jõuab müügile juunis. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikides kirgi kütnud Michael Wolffi raamatu «Fire and Fury: Inside the Trump White House» kirjastamisõiguse Eestis võitis Äripäeva Kirjastus. 

ERRi uudisteportaali andmeil oli raamatule eesti keeles viis huvilist. 

«Me arvame, et Trump on ühe suurriigi juhina kui ajalooline postament ja ta on teistsugune kui varasemad presidendid,» selgitas Äripäeva teabekeskuse arendusjuht Liina Leiten. «Igal juhul pakub ta huvi.»

Tiraaži suhtes ollakse Leiteni sõnul paindlikud. «Otsustame tiraaži suuruse vahetult enne trükkiminekut vastavalt nõudluse pealt. Kui vaja, teeme juurde.»

«Hinda kruviti üles piirini, millest me ei pidanud enam otstarbekaks üle pakkuda,» ütles  kirjastuse Tänapäev peatoimetaja Tauno Vahter ERRile ja lisas, et hind osutus tavalisest ilmselt kaks kuni kolm korda kõrgemaks. Vahter ei oska prognoosida, kuivõrd sellise raha eest selle raamatu avaldamine Eestis end ära tasub. 

Kirjastamisõiguse omandamise maksumust Leiten ei avaldanud, sest leping on konfidentsiaalne. 

Eesti keeles jõuab raamat poelettidele juunis. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles