Kumu näitab filmi kõrbes tegutsevast vaimuhaiglast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumu dokumentaal, Mark Aitkeni dokumentaalfilm «Saabusin surnult»
Kumu dokumentaal, Mark Aitkeni dokumentaalfilm «Saabusin surnult» Foto: Kaader filmist

Kumu toob täna oma kunstiteemaliste filmide programmis ekraanile uskumatu loo mehest, kes leiab pärast aastatepikkust allakäiguteed heidikutele mõeldud vaimuhaiglasse sattudes oma elule uue eesmärgi. 

Inglase Mark Aitkeni dokumentaalfilm «Saabusin surnult» viib vaataja Mehhiko-USA piiri ääres asuva Juárezi, kuritegevuse taseme poolest maailmas esirinda kuuluva, ka põnevikust «Sicario» tuntud linna külje all kõrbes tegutsevasse vaimuhaigete varjupaika.

Aastaid tagasi Juárezi tänavailt üles korjatud Josué on ses ebatavalises paigas jalad alla saanud ja teenib nüüd ise oma kaaspatsiente. Filmi tegemise käigus leiab ta üles oma tütre, kes teda ammuilma surnuks pidas. Kuidas üks linateos kahe inimese saatuse taas kokku sõlmib, on omaette väike ime.

«Saabusin surnult» võitis mullu Pärnu filmifestivalil grand prix’ ja parima kunstifilmi auhinna.

Pärnu filmifestivali kavast on pärit ka Tal Amirani lühifilm «Liivamehed», mis näitab, kuidas kolm rumeenlast – Neculai, Aurel ja Raj – Londoni tänavail liivast skulptuure vormides oma perele igapäevast leiba teenivad.

Täna, 17. jaanuaril kell 18 Kumu auditooriumis aset leidva seansi juhatavad sisse Pärnu filmifestivali korraldajad Mark Soosaar ja Vaiko Edur. Sissepääs on tasuta ja filmidel on eestikeelsed subtiitrid.

Seanss kuulub kultuuriteemalistele filmidele pühendatud dokumentaalfilmide sarja Kumu dokumentaal, mida korraldavad Kumu ja PÖFF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles