Parmupillifestival tuleb taas

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parmupilli festival tuleb taas - selle raames esineb ka Katariin Raska.
Parmupilli festival tuleb taas - selle raames esineb ka Katariin Raska. Foto: promo

Eesti Pärimusmuusika Keskus korraldab juba viiendat korda parmupillile pühendatud festivali.

Festival algab 2. veebruaril suure parmupillikontserdiga klubis Sinilind, kus eri stiilis parmupillimuusikaga astuvad üles Cätlin Mägi, kes esitleb oma uut sooloplaati, Katariin Raska, Norra parmupillivirtuoos Tom Willy Rustad ja maailmakuulus Ungari parmupillimängija Aron Sczilagy ja Meisterjaan.

«Otsustasime viiendat festivali korraldades programmi laiendada ja veidi suuremalt ette võtta. Kui varasemalt on festivalid olnud ühepäevased, siis selleaastane parmupillifestivali programm on lausa kolmepäevane. Festivali eesmärk on tutvustada selle pisikese pilli suuri võimalusi ning eripalgelist muusikat, mida selle pilli peal saab mängida. Lisaks eesti parmupillimuusikale saab avastada ka teiste maade parmupillimuusikat,» selgitas festivali algataja ja eestvedaja Cätlin Mägi.

Festivali käigus toimuvad Telliskivi Loomelinnakus Erinevate Tubade Klubis parmupilli õpitoad algajatele ja edasijõudnutele, kuulda saab ungari parmupillitraditsioonist ja õppida ka eesti, ungari ja norra parmupillilugusid meistrite käe all. Oma parmupilli võib kaasa võtta, algajad, kel pilli veel pole, saavad selle kohapealt laenata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles